Morgenrapport Onsdag

Alcoa la frem tall som var forventet, og de klarte dermed ikke å overraske på oppsiden, slik det har vært flinke til tidligere. Husk også at estimatene er kuttet -20% de siste fire ukene, så tallene de “traff på” var lave. Halmstrået optimistene klamrer seg til er at realiserte aluminiumspriser for selskapet var ned 2.1% år over år, men  opp 4.6% det siste kvartalet. De som ikke er interessert i aluminium, men i Kina, fikk gavepakken på økte vekstutsikter. Ledelsen i Alcoa spådde 8%++ GDP vekst i Kina, og det satte fart på råvareaksjer i Asia i natt.

 

Storyen fortsetter dermed som følger; Reprising av tørrlast (GOGL), fortsatt oppgang i jern malm prisen (NAUR), oljeprisen forblir sterk (Oslo Børs).

Det var kun noen europeiske og amerikanske indekser som skuffet i går, mens den norske var sterk. Jeg tror vi kan bygge på den oppgangen i dag, og således utfordre årsbeste.

-/ KNALLSTERK dag for seismikk i går , og ettersom flere av de tyngste aksjene i sektoren stengte dagens høy, forventer jeg videre oppgang i dag. Nå blir det allokert mer penger til disse aksjene hos flere forvaltere, det er jeg sikker på.

-/ TIL TROSS for en sterk utvikling i sektoren, sliter tydeligvis de mindre selskapene. Polarcus oppdaterte markedet i dag, og meldingen var lavere flåteutnyttelse i fjerde kvartal. Selv om de opprettholdt guidingen for 2013, kan aksjen komme under press. Kanskje på tide å selge denne nyttårsraketten.

-/ POSITIV ARTIKKEL i Financial Times om oljutvinning i Kurdistan, der DNO har fotfeste. Det eneste urovekkende er at en sjef i oljeindustriene sier at en avtale med Baghdad ikke kommer før Kurdistan har større pressmiddel i form av egen rørledning inn til Tyrkia, og kan således eksporterer større mengder utenfor sentralmyndighetens kontrol. Den er rørledningen er knapt nok på planleggingstadiet, og DNO investorer kan derfor blir tvunget til å sitte på ventetrommet en lange periode til…

-/ HVILKET ÅRSKULL er de største sparerne i aksjemarkedet? 35-39 åringer som begynner å tenke på barnas universitetsutdannels og sin egen pensjon. Denne gruppen begynner øker i størrelse igjen, etter å ha vært flat siden år 2000. Det kan bety mer penger inn i aksjemarkedet i følge Citibank. Man får ikke avkastning på penger i banken, men kanskje de overser tilstrømmingen til obligasjonsmarkedet…

Har ikke Norge store forekomster av denne råvaren? Til tross for at 26 nye atomreaktorer ferdigstilles i 2015, satser Kina for fullt på thorium! Denne artikkelen gir deg en god introduksjon til energikilden, og hvorfor verdens mest folkerike land vil bli største bruker.

Jeg har solgt nærmere 500 bøker i ukene frem til julaften, men det er fortsatt mulighet til å bestille et eksemplar fra førsteopplaget. Klikk bare inn på “butikken” her.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer