Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.02%  Shanghai +0.73% S&P500 +0.33% DAX futures -0.00%

Det blir spennende å se om Trump klarer å presse Saudi Arabia til å opprettholde sin rekordhøye oljeproduksjon, ved å akseptere drapet på Kashoggi for eksempel. Aldri i sine 80 år som oljeprodusent har Saudi Arabia produsert flere fat per dag enn nå.

Jeg blir like fascinert hver gang markedet vender hardt. I sommer var det bunnsolide argumenter for et rally (Iran, lav letevirksomhet, oppjustering av etterspørsel), og påfølgende investeringsbølge fra oljeselskapene. I dag vet alle hva problemene er (IranX2, rekordproduksjon i Saudi og USA, massive feilbets i finansbransjen), og man sliter med å bygge et case for at oljen skal over $70 igjen. 

Det er godt mulig dette snur opp igjen de neste seks månedene, som følge av OPEC kutt, men her er Saudi jokeren.

Hvis det snur, er det en haug med norske selskaper som nå har blitt attraktive. Jeg trekker ofte frem BORR Drillingsom et interresant case, der man får godt betalt for bedring i olje og riggmarkedet. De har forøvrig ingen planer om å utstede obligasjoner, som jeg kom i skade for å skrive forrige uke.

Totalmarkedet har hentet seg inn denne uken, men jeg må si det er utfordrende å si noe fornuftig rundt de store svingningene. Bommer man på en uke, ligger man plutselig 5% feil på hovedindeksen. Lærdommen er vel å være forsiktig, sitte på gjerdet eller redusere posisjoner.

Stigende kredittspreader er aldri godt nytt for risikosentimentet. Nå vil investorene ha bedre betalt for mer risikofyllte papirer. Ett av JP morgan sine store fond, har gått bullish på junk bonds, etter at denne spreaden har gått ut (de vedder på at den går ned igjen). Årsaken er at selskapene har mye mindre gjeld nå enn for tre år siden, misligholdsratene er fortsatt lave og veksten i verden positiv.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer