Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.43%  Shanghai -0.06% S&P500 -1.83% DAX futures -0.10%

Jeg beklager hvis noen blir støtt av den friske ordbruken til anti-virus kongen, men jeg synes den tweeten var på sin plass etter et børsfall på -11% (OSEBX). Dette slår på alle sine porteføljer, men på et tidspunkt snur det. La det aldri herske noen tvil om dét. Jorden går ikke under denne gangen heller. 

På torsdag skal amerikanerne feire Thanksgiving, og børsene på Wall Street er stengt hele dagen. De åpner igjen på fredag, men stenger kl 13.00 New York tid. Spørsmålet blir da om aktørene selger seg ferdig frem til Thanksgiving middagen, og vi får et relief rally på fredag og mandag, eller om vi begynner oppløpet allerede i dag. I John McAfee’s ånd vedder jeg på bedring allerede i dag.

Oljeaksjene på Oslo Børs har korrigert hardt, ikke like ille som i 2014-15 da oljeprisen falt fra $110 til $30, men den prosentvise nedgangen fra toppen er høy. Seadrill er ned 20 kroner på under en uke, til tross for at David Einhorn har kjøpt en stor aksjepost. Borr Drilling er i markedet for å sondere en stor obligasjonsdeal, men aksjen har falt fra 38 kroner til 27.80 kroner på kort tid. Kronjuvelen til Kjell Inge Røkke, Aker BP, har falt fra 350 kroner i begynnelse av oktober til 227 kroner i går. PGS har snart halvert seg. The pain is real!

Nøkkelen til forbedring er OPEC møtet i Wien den 6-7 Desember. I følge De forente Emirater er det svært sannsynlig at medlemslandene blir enige om et kutt, men hvor stort kuttet blir er vanskelig å si. Utfordringen med lav oljepris, er at hvis man da også kutter produksjonen, bortfaller store inntekter for kleptokratiene i midtøsten.

Min spådom om at DNB ville komme under press i år, som følge av lavere boligpriser, høyere renter og et skifte i forbrukernes preferanser til mindre banker, ble gjort til skamme da jeg mistet troen i august. Aksjekursen hadde da steget fra 150 til 173 kroner på knallsterke resultater.

Lite visste jeg at børskorreksjonen skulle sende den ned til 145 kroner i november. Artig er det også at de nye enkle, teknologisk overlegne forbrukerbankene opplever massiv kundevekst i konkurrerende markeder. Revolut passerte 3 millioner kunder forrige uke, her kan dere lese om Chime som har over 2 millioner nye kunder i år, og satser globalt. Det er ingen grunn til at banken som passer på lønnskontoen din skal drive storstilt utlån til shippingindustrien, fixed income spekulasjon i statspapirer og ha “en spennende satsning på M&A innen oljesektoren”, når kundebehandlingen uansett skjer via en robot på nett. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer