Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.83%  Shanghai +1.61% S&P500 -0.55% DAX futures  +0.15%
La oss få unna det negative først. Ovenfor ser dere et av de styggeste chartene jeg har sett i mine år på børsen. Alle vet at enhver finanskrise blir utløst av giring og låneproblematikk, men hvem skulle tro at vi gav så vitterlig gass etter finanskrisen i 2008. Den røde grafen er belåningaksjer og den blå grafen er S&P500 indeksen. Flytevesten finner du under setet. 

Oslo Børs falt 2.17% i går og er ned 8.5% fra toppen. Nå begynner det å nærme seg en kraftig korreksjon, og det store spørsmålet er om det værste ble flushet ut i går. Wall Street åpnet blodrødt og cirka to prosent ned, men hentet seg inn gjennom kvelden. Det er tillitsbyggende og jeg lurer på om jeg skal stikke hodet ut og si at det er på tide å fokusere på kjøpsknappen de nærmeste dagene. Til tross for skyhøy aksjebelåning og ødelagte charts, ingenting faller rett ned.

DNBEtter et svalestup er aksjen tilbake der (158 kr) jeg trakk i snora på min spådom at dette ville være en fin short i 2018. Det dukker opp nye banktjenester hos teknologiselskapene, noe jeg mente ville spise inn på norges største bank. I tillegg ville boligprisfall prege banken, men det bommet jeg også fullstendig på i første halvår. Nå får vi se hvordan børsfall, renteoppgang, lavere oljepris og fallende boligmarked slår ut de neste kvartalene.

YAR, BORR – Trøim porteføljen har falt henholdsvis -15% og -20% fra toppen, og her er det ikke mye å gå på før tapet blir stygt. Jeg har vært bullish oljeprisen i 9 måneder, men ser nå at den korrigerer sammen med børsen. Det slår ut på BORR drilling sine muligheter for å oppnå gode rater på riggene sine, men byr også på en potensiell kjøpsmulighet da aksjen er 20% ned fra toppen.

NASHer begynner det å brenne under føttene på Kjos, gitt at han fortsatt har  belåning på aksjene sine. Jeg tror nok ikke han er typen til å selge hele selskapet fordi han privat har belånt aksjer, ei heller tror jeg han er så dum at han tar initiativet til nye forhandlinger til IAG. Da blir ikke prisen 300 kroner per aksje. Trøsten er at drivstoffet nå har blitt billigere…

NELBeste gutten i klassen etter avtale på avtale i år. Fortsatt det eneste selskapet på Oslo Børs som tjener penger på “det grønne skiftet”. @MagnusVieSundalla ut denne oversikten på twitter. Her ser dere klart hvor bra NEL har klart seg i denne korreksjonen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer