Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.50%  Shanghai +1.00% S&P500 +0.53% DAX futures  +0.00%

Trump innfører nye tariffer på import fra Kina. Bejing svarer med at de nå vil straffe USA for disse handlingene. Trump svarte med å si at han “Is just getting started”, allikevel blåste markedet høyere i går. Det er sikkert mange som lurer på hva som skal til for at børsen går i korreksjonsmodus. Ikke overraskende har min favoritt kronikør skreve et par ord i den anledning.

I følge Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph kan Kina være tålmodige, noe som Trump kanskje har feilberegnet.Arbeidsmarkedet i Kina er knallsterkt, noe som er førsteprioritet for kommunistpartiet. Dernest har profittmarginene steget, flere store selskaper har gått konkurs (ut med det gamle, inn med det nye, bli kvitt dårlig gjeld osv). Statlige banker kan fortsette å støtte økonomien, som har blitt straffet med cirka 0.5% mindre GDP vekst etter tariffene. Dette er minimale skader. Kina kan vente. USA derimot kommer til å oppleve høyere prisstigning og da blir renten tvunget videre opp. Høyere rente enn ventet kan føre til en ny finanskrise.

-/ KINA INNFØRTE akkurat en 10% tariff på amerikansk LNG. Det var et skudd for baugen da USA skal åpne flere LNG terminaler og utfordre hele bransjen med et stort eksportprogram. Tor Olav Trøim har satset på dette markedet gjennom Golar LNG og John Fredriksen gjennom Flex LNG.

-/ FULL FRES i Schibsted aksjen i går, da det ble klart at selskapet splittes i to børsnoterte enheter. Rubrikkannonser utlandet, eller det som heter classifieds på engelsk, skal skilles ut i et nytt selskap og noteres, muligens på børs i utlandet. Igjen står “norske” Schibsted med alle avisene og de største rubrikkselskapene i norden (FINN, Blocket). Slike operasjoner kan bidra til å “synligjøre” verdier. Nå må selskapene analyseres hver for seg, og kan tiltrekke seg investorer som kun er ute etter spesifikke forretningsområder. Alt i alt en positiv trigger, selv om jeg fortsatt er skeptisk til betalingsvilligheten for digitale private rubrikkannonser. Jeg kjenner litt til bolig og jobbannonser på nett, der konkurransesituasjonen er hinsides. Prisene faller og markedet splintres mellom gamle og nye aktører.

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden der Mads og Bjørn ser tilbake på finanskrisen i 2008 og tar opp ulike temaer som boligsparing, aksjefond vs. nedbetaling av lån etc.

-/ LES OGSÅintervjuet med styremedlem og investor i BizBot, Trygve Skibeli. Han har en lang fartstid i norsk IT bransje, flere spennende investeringer og er en av de mest kunnskapsrike personene jeg har møtt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer