Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.64%  Shanghai -0.70%  S&P500 +0.20% DAX futures  -0.45%

Tungmetaller og olje faller raskere enn hva analytikerne hadde håpet. Implisitt så kan de nemlig tolke hva som prises inn av vekst neste år. Fallende etterspørsel etter metaller, betyr lavere industriproduksjon, noe som betyr lavere vekst. JP Morgan regnet seg frem til at global GDP skulle falle 0.4% på handelskrigen, men metaller og olje priser nå inn et fall på 0.8% og total GDP vekst på kun 2.5% neste år.

Det viser igjen hvor viktig det er at Kina er villige til å reforhandle handelsavtalene slik at handelskrigen kan opphøre. De skal møtes på onsdag, men Trump har allerede vært ute og twitret at han ikke forventer “real progress”.

-/ E24 HAR PUBLISERT en artikkel om og oversikt over utfordringene i laksemarkedet. Lerøy skriver blant annet i sin kvartalsrapport at volatiliteten i lakseprisen hindrer investeringer og at de største aktørene vegrer seg for å ta posisjoner. Marine Harvest har også kuttet estimatene for slaktet laks for tredje gang i år.

I helgen lagde jeg et ark som heter Tools for Entrepreneurs. Det er et ark med oversikt over alle digitale tjenester som sparer bedrifter for både tid og penger. som f.eks løsninger innen webdesign, kommunikasjon, utvikling, SOME osv.

Jeg la dette arketut åpent på Twitter og spurte om innspill og hjelp. Det har nå vært mange som har bidratt og vi har nå en fin oversikt over de beste software løsningene der ute. Dette kan også være nyttig for deg som investor, og se hvilke fremadstormende selskaper som virkelig tilbyr nyttefulle løsninger brukerne er villig til å fremsnakke i slike settinger. Litt under halvparten av selskapene på listen er børsnoterte, og legg gjerne til de programmene DU bruker. 

På grafen nedenfor ser dere utviklingen i banksektoren i Europa de siste to årene. Jeg spådde jo som kjent svak utvikling for DNB på nyåret, men den er blant får banker som har vist en positiv utvikling. Hedgefondforvalter Crispin Odey uttaler til Bloomberg følgende om bankenes problemer:

“Banks are watching all their profitable activities –- foreign exchange, consumer finance, small company lending -– being taken away by fintech companies and peer-to-peer lenders,” Odey said. “This is frightening for investors because it does not make for repeatable economic growth.”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer