Morgenrapport Onsdag

Bildet er tatt utenfor børsen i Shenzhen og viser ikke én men tre okser i cirka trippel størrelse sammenlignet med oksen i messing på Wall Street. Det sier kanskje noe om ambisjonsnivået, men ingenting om børsutviklingen.

Indeksen i Shanghai er ned -13.3% hittil i år, samtidig som S&P500 er opp 5.5%. Nå leser jeg også at tollen Trump har innført på kinesiske varer begynner å slå ut over eksportvolumet. Det er nok ikke lenge før kineserne setter seg til forhandlingsbordet. Hva kan resultatet bli? Hvis det blir markedsadgang for amerikanske banker, investeringselskaper eller teknologi, tror jeg Wall Street kan pushe enda høyere det neste året. Årsaken er at US selskaper er stinn med penger etter mange gode år, og plutselig får et av verdens største markeder å jobbe seg inn på. 

Applela frem sterke tall i går og investorene sender aksjen opp 4% til en markedsverdi på $956 milliarder. Det er vel ingen tvil om at Apple blir det første “1 Trillion Dollar” selskapet. En meningsløs merkelapp, men det selger klikks og overskrifter.

Mellom 2014 og 2017 handlet aksjen rundt $100, og slutten av perioden synes jeg selskapet var lav på innovasjon, de hadde mistet gløden, solgte færre iphones enn ventet etc. Det var til og med noen som spådde peak smart telefoner. I dag handler aksjen til $190 og det kan skyldes pengeforvaltning og tilbakekjøp av aksjer. Visste du at for pengene de brukte på tilbakekjøp i forrige kvartal, så kunne de gitt alle ansatte i McDonalds USA cirka $3.850.000 i bonus. Det er mange in-app purchases..

-/ DA HAR IDEX levert sitt første biometriske kort til en bank i Midtøsten og aksjen har steget fra 2.5 til 5.5 kroner fra 1. juli til 1. august. Det ble uten tvil sommerkanonen, for de som fulgte med. Hele denne sektoren frustrerer meg litt, da vi nå primært bruker fingeravtrykk for å låse opp mobilapper. Når det gjelder bankkort, vil de nå måtte konkurrere mot NFC og Applepay/Vipps løsninger.

-/ ACTION HAR det også vært i Kahoot! som splittet aksjen i 19 i sommer, noe som kan føre til litt bedre likviditet. Markedsverdien er nå 1.9 milliarder kroner, opp fra 750 millioner kroner ved “notering”.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer