Morgenrapport Onsdag

Nikkei -1.48%  Shanghai -1.69% S&P500 -1.16% DAX futures -0.35%

Plutselig økte risikoen i Europa igjen, og aksjemarkedene dundret ned. Wall Street hadde sin verste dag på 6 uker. Det er obligasjonsmarkedet som nå forteller oss hvilken vei dette går. Renten på Italienske statsobligasjoner har steget kraftig og tyder på at investorene ønsker mer betalt for å låne landet penger i dag enn før valgresultatet forelå. Frykten er at de skal reforhandle “redningdspakken” fra 2012, eller i verste fall forlate EU, slik Storbritannia gjør. Det har oppstått en krise i parlamentet, der flertallet ikke får danne regjering fordi de forslår anti-EU politikere til ministerposter. Det går mot nyvalg eller riksrett. 

Skal du lese en kommentar om den konstitusjonelle krisen i Italia, anbefaler jeg igjen Ambrose i Telegraph. Veddemålet til pro-EU President Mattarella er at velgerne i Italia forandrer mening innen nyvalg i Oktober. Lega Nord er opp 8% siden han la ned veto mot en ny regjering. Det er mer sannsynlig at flertallet i parlamentet kaster han som president innen august, enn at mirakelet han og pro-EU tilhengerne i Roma håper på slår til. Dette er dog barnemat sammenlignet med hva som skjer med Euroen hvis Italienske renter fortsetter opp. Det kan velte hele target2 systemet, og vi er tilbake i en Eurokrise som denne gangen kan få et verre utfall enn i 2012, da verktøykassen til ECB er tom og balansen er faretruende høy (De ønsker å redusere balansen ved å stramme inn pengepolitikken). I 2012 skrev Ambrose at de bare skjøv problemene foran seg ved, at det ville eskalere på et senere tidspunkt…

-/ OTC LISTEN er gjerne første skritt mot fullverdig børsnotering. Nå har ett spennende norsk tech selskap med over 70 millioner månedlige brukere, entret scenen med en markedsverdi på 950 millioner kroner. Kommer Kahoot! til å bli tech-norges første unicorn? Jeg har skrevet om selskapet på Nordnetbloggen.no

-/ NÅR VI ER inne på Nordnet, her er en fin oversikt over alle nettmøter, kurs og seminarer i Juni måned. Nettmøte med Golden Ocean? Hegnar sin investordag? Trond Aksel Voldberg og Simen Thorsen hamstrer fortsatt aksjer i Solon, hør hva selskapet har å si fredag 8. Juni!

Nedenfor ser dere ferden til bulkskipet Eden, som ble lastet med korn i Corpus Christi, Texas og skulle til Kina. Da skipet hadde passert Cap Horn, og nærmet seg Madagaskar i April, innførte Kina 179% importskatt på korn fra USA. Da ble lasten solgt til Europeere, og skipet snudde reisen mot Cartagena i Spania. Der lastet de aldri av kornet, fordi Kina kansellerte importskatten, og skipet vendte baugen mot Cap Horn og en ny tur ut til Stillehavet. Her bør Miljøpartiet de Grønne komme på banen snarest!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer