Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.30%  Shanghai -0.55%  S&P500 -1.34%  DAX futures -0.03%

Europa holdt greit stand igjen, og hovedindeksen her hjemme ble reddet av stigende energiaksjer. Noe som ikke nødvendigvis er like gjeldende idag,
ettersom Brent falt over $1 etter stengetid.
USA derimot så VIXen stige 10%, og de ledende indeksene falle 1,3-1,7%.
Asia følger tonen til USA, men med et langt mer edruelig fall på rundt 0,5%.
Kun franske jobbsøkertall og amerikanske oljelagertall som er av interesse idag. 

Politisk risiko er noe man har blitt godt vant til så langt i år, og kvartetten avbildet over fra KRF, SV, AP og SP, ville også gjøre sin del for dette. Utenlandske spillselskaper blir svartelistet  Norge, og bankene får også pålegg om å gå igjennom transaksjoner til utenlandske spillselskaper, så kunder som omgår vedtaket med VPN etc også blir håndtert.
GIG og River iGaming falt begge 8-10% umiddelbart på nyheten.
Oljefondet vurderes også instruert til å selge seg ut av samtlige posisjoner i spillselskaper, en beholdning som er på ca. 26mrd idag. Betsson faller over 8% i Sverige.

Da diskusjonen rundt salg av oljeaksjer dukket opp så falt nær sagt alle oljeaksjer i verden, noe som bydde på gode inngangsmuligheter. Har ikke sett konkrete tall på hvor stor del det norske markedet er av Betssons omsetning, men hørt løse rykter om at det hvertfall er på topp 5.
Selskapet skal nok klare seg bra, og det vil absolutt hjelpe med fotball VM rundt hjørnet, som typisk er en veldig stor driver.

3% var gårsdagens mest populære tall. Den amerikanske 10åringen traff denne yielden for første gang siden 2014, og markedet var således villig til å selge av. EPS resulatene til amerikanske selskaper har så langt vært noe av det bedre man har sett på ett par tiår, men mye av dette er relatert til skattereformen, altså mye engangseffekter.
Morgan Stanley ser liten oppside i resultatene fremover, og ser for seg at profitmarginene topper ut nå, og at dette vil gi implikasjoner i makrobildet etterhvert. Mye av argumentasjonen hos bjørnene er at det vanskelig kan bli så mye bedre enn slik det er nå.

Permian har alltid vært et stort felt for skiferolje aktørene, men er nå blitt vell så mye en fanebærer for hvordan teknologien og effektiviteten til sektoren klarer å skvise ut så mye som mulig.
Permian er ventet, ifølge IEA, å produsere 3,18mbp i løpet av Mai, og har potensialet til å bli verdens største felt på sikt. Verdens største oljefelt er idag Ghawar feltet i Saudi Arabia, og produserer 5,8mbp.
All denne nye oljen som flyter ut av Permian skaper selvfølelig press på eksisterende infrastruktur. Oljeledningene har så og si ikke mer kapasitet, noe som gjorde at WTI Midland Texas prisen er $8 under den mer brukte WTI benchmarken som settes i Cushing, Oklahoma.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer