Morgenrapport Onsdag

Nikkei –0.82%  Shanghai –0.43%  S&P500 -1.09%  DAX futures +0.19%


Sentiment: Brygger på noe!

I går steg VIX til 15 og Dow Jones falt 369 punkter. Børsene begynner å svinge mye mer enn hva vi har vært vant til, og uansett hvor bullish du har vært, så er dette et dårlig tegn. Velkommen skal du være, den første nedgangen på over -1% siden august 2017… 

Husk at man sjelden treffer topper, det er noe som oppstår etter at markedet ikke klarer å ta ut tidligere nivåer. Hvis du nå lurer på om toppen er passert, må jeg bare svare at det vet vi om et par måneder. Jeg tror uansett det er lurt å forberede seg på ruskevær, slik jeg har hevdet siden første uken i januar (og bommet de fire første ukene). 

-/ OVERRASKENDE godt fra Telenor som via en liten prosents topplinjevekst og kostnadskutt nå øker utbyttet til 8.1 kroner, fra fjorårets 7.8 kroner. De går i tillegg til generalsforsamlingen og spør om ny fullmakt til tilbakekjøp. Da er det klart at aksjekursen vil holde seg på disse høye nivåene også det kommende året. Den mest underholdende delen av presentasjonen var da de skrev ned Tapad investeringen med ytterligere 1.7 milliarder, etter at de tok 1 milliard i fjor. Telenor betalte altså 3 milliarder kroner for noe som de nå bokfører som 300 millioner kroner. Gratulerer.

-/ NORDNET HAR nå ansatt et stjerneskudd av en spareøkonom! Bjørn Erik Sættem kommer fra stillingen som Kommunikasjonsjef i Storebrand med ansvar for pensjonsparing. Han skal videreføre engasjementet i denne sektoren, og målet til Anders Skar er at Bjørn Erik blir den mest profilerte på pensjonsparing og IPS i Norge. Da må han dele rampelyset med Tom Hauglund, som er investeringøkonom med fokus på aksjer og børs.

-/ USA INNFØRTE tariffer på import av solpaneler for å svare på importvernet som Kina har på sitt marked. CNN rapporterer nå at et stort kinesisk selskap nå vil sette opp en fabrikk i USA, for å produsere innenfor tollmuren. Amerikanerne gir virkelig gass på sitt hjemmemarked nå, til tross for rekordlav arbeidsledighet og børsene på all-time high. Motsyklisk? HVA ER DET?

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
01.02.2018 10:53

Takk for hyggelig skussmål, Richard! Dette blir spennende!
Hilsen Bjørn Erik Sættem, spareøkonom

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
02.02.2018 14:46

Det blir lærerikt og morsomt å følge deg!!