Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.81%  Shanghai +0.33%  S&P500 +0.22%  DAX futures +0.04%


Nok en vente dag på OSEBX, men de som klarer å følge den kontinuerlige sektorrotasjonen bør fortsatt klare å holde øyne åpne.  Tech fortsetter å lede vei i 2018, og SP500 klarer igjen å skvise ut en liten ny rekord. LItt mer forsiktig tilnærming i Asia inatt, med NIkkei ned 0,8% og kinesiske indekser spredt 0.2% over og under streken. Nok av makro idag, med Manufacturing fra Frankrike, Tyskland, EU, og USA. Arbeidsledihet fra UK, samt hustall og oljelagertall fra USA bør også vies oppmerksomhet.

Det går sport i å se etter nedsiden i dagens marked, noe som ikke er unaturlig når SP500 indeksen nå er under en handelsuke unna å ha gått 400 dager uten en 5% korreksjon.
FANG aksjene har i snitt steget over 15% bare i år alene, og meglerhusene starter sakte men sikkert å jekke opp SP500 målene sine, da de forrige i stor grad allerede er truffet.
Men hvor er vi egentlig i denne syklusen?
Veksten er sterk og synkron verden over, hverken inflasjonen eller rentene virker faretruende. Det beste argumentet for nedsiden, er oppsiden som har vært. Gitt starten på året så ser det ut som om man er i “melt up” fasen av markedet, der farten øker ytterligere. Denne fasen kan vare alt fra 3-24 måneder, og her skal man ikke bli skremt av RSI over 70!

Bitcoin har falt ned fra tronen som en av de mest overbefolkede posisjonene, hos Bank of America Merrill Lynch sin Funds Manager Survey. Short Vol er den nye trenden, som alt for forenklet betyr at VIXen kan komme ytterligere ned,
Krypto har for første gang på lang tid brukt mer enn 24t på å rette seg etter fallet, noe som klart tyder på en mer avventende holdning. Sør Korea, kryptos største marked, preges fortsatt av at reguleringer kommer på løpende bånd, og handelsplassene må tilpasse seg deretter.

For de av oss som satt tett til markedet under Euro krisen, så er chartet over ganske fascinerende. Hvem hadde trodd at amerikanske statsobligasjoner skulle yielde mer enn greske, og på så kort tid?
ECB har selvfølgelig en klar finger med i spillet her, men det er den generelle sulten etter alt med yield som hovedsaklig er grunnen for dette.

Den store rotasjonen har fortsatt latt seg utebli, som vist i grafen under. Er dette kanskje faktoren som gir oss tulipan/Bitcoin lignende tendenser i indeksgrafene neste månedene?

.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer