Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.49%  Shanghai -0.01%  S&P500 -0.35%  DAX futures -0.47%


Sentiment: Justering!

Nå gjelder det å trå varsomt. Jeg har skrevet om en mulig reversering i januar måned, og gårsdagen føltes tung og vanskelig sammenlignet med de første to ukene i dette nye året. Intradag falt den ufeilbarlige Dow Jones indeksen 250 punkter, men den lange grafen har ikke utløst et salgsignal enda. Vær derfor ekstra forsiktig med shortideéne dine.

Ikke fokusér for mye på selve korreksjonen. Slike mørke tanker får deg bare til å gå ut av markedet for tidlig eller sitte short når det henter seg inn igjen etterpå. Forsøk heller å finne de lange oppgangsperiodene, det er der pengene tjenes. Dette var hovedtemaet på mitt blogginnlegg som jeg kalte “Boom -> Bust -> MegaBoom” fritt etter Norsk rettskriving. 

-/ KREDITTKORTBANKENE som låner ut store summer til sluttbruker, eller svakere grupper i samfunnet om du vil, blir nå beskyldt for å selge potensiell dårlig gjeld videre. Ingenting galt i det, men utad kan de skryte av god betalingstatistikk. Heldigvis skal den nye regjeringen stramme skruen ytterligere på denne sektoren, ved å innføre rentetak og endret utlånspraksis. Les gjerne samarbeidsdokumentet H. V og Frp la frem på Jeløya. Bank Norwegian falt sporenstreks 5%, og de andre fulgte på; Komplett Bank, Axactor, Bank2, Monobank

-/ RUNE MADSEN i Runestone Capital var på CNBC igjen, og snakket om volatiliteten og potensialet for en spike høyere. Dette var forrige uke, og i går steg VIX indeksen 21% da markedene solgte av.

-/ FINANCIAL TIMES publiserte en utmerket artikkel i går (ikke betalingsmur) om analytikernes rolle etter MiFID II. “The Unmourned Death of the Sellside Analyst”. De tar opp noen viktige momenter, som at betaling for analyser gjennom handelskommisjoner, gjør det umulig å prissette best execution, som alle er pålagt å gjøre på samtlige handler. Der forsvant gratispengene for store kunder, og godt er dét!

-/ KRYPTOMARKEDET har korrigert de siste dagene, og total markedsverdi på segmentet har gått fra 740 milliarder USD til 490 milliarder USD. Dette kommer til å svinge, rett og slett fordi det er et lite effisient marked bestående av småsparere og private aktører. I den anledning anbefaler jeg virkelig artikkelen i NY Times: Beyond the Bitcoin Bubble, What if the price is the least interesting thing a about it?

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer