Morgenrapport Onsdag

Oslo Børs hadde i går sin styggeste dag på 5 måneder, og det er et bevis på at risikoen har økt. Indeksen har samtidig brutt viktige nivåer på nedsiden, og her skal man være ytterst forsiktig. Åpner markedet opp i dag, bør man ta en seriøs kikk på porteføljen, fordi det er lettere å selge inn i styrke. Ethvert rally må anses som kortvarig, før vi har sett en periode med vedvarende stabile priser. Du får ikke betalt for å stikke ut hodet i dette markedet.

-/ OLJEPRISEN falt to nye dollar i går, og i dag kommer oljelagertallene som analytikerne forventer vil vise en økning. Problemet er at lagrene allerede ligger +11% over snittet de siste fem årene. På fredag var crude prisen $93, og nå er den $86.6!

-/ SENERE I DAG legger RCL frem kvartalstall, og det vil i stor grad reflektere appetitten til de amerikanske forbrukerne, fordi 50% av kundene til rederiet kommer fra USA. Det eneste vi vet vil telle positivt, er fallenede fuelkostnader.

-/ INGEN store overraskelser i resultatene til REC, fordi de sendte ut en “profit” warning forrige uke. Selskapet taper 184 millioner på driften, og tar over 250 millioner i avskrivninger. Det kommer ikke til å skje noe med aksjekursen før silisium og panelprisene flater ut.

-/ MINI IPAD ble lansert i går, og Apple falt 3% samme sekund de offentligjorde prisen, som aktørene tydeligvis mente var for høy. Konkurransen i dette markedet er beinhard, og personlig mener jeg større smarttelefoner (4″ og opp) minsker behovet for å ha egne tablets.

-/ NÅR AKSJER korrelerer sterkt med hverandre, for eksempel at alle OBX aksjene er ned eller stiger sammen og individuelle nyheter ikke betyr så mye lenger, er det et tegn på økt risiko i markedet. Teorien er at det er store fond som selger “kurver”/ “baskets” med aksjer, eller kjøper fordi de må øke aksjeeksponeringen. En måte å måle dette på er på implisitt korrelasjon, og denne grafen viser at korrelasjonen steg raskt i været de siste dagene, noe som er et tegn på økt usikkerhet. Alle husker vel hvordan OBX listen så ut i går, alle aksjene var blodrøde.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer