Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei Stengt  Shanghai +0.53%  S&P500 +0.83%  DAX futures +0.18%


Ikke en veldig givende start på året for europeiske børser, noe flere faktorer er skyldig i. Det er fortsatt flere aktører som er borte, men kanskje viktigst, det er en “vent og se” holdning til innføringen av den beryktede MIFID II, som skjer idag. OSE var preget av lavt volum og vide spreader, la oss håpe dette ikke er det som blir den nye normalen. Markedet over dammen viste de samme taktene vi så gjennom 2017, altså nye indeksekorder, med tech og metaller i spissen. Kina, og asia følger USA, mens japanerne gjør seg ferdig med den siste feriedagen. Tysk arbeidsledighet, britisk konstruksjons PMI, amerikansk ISM, og ikke minst FOMC referatet er dagens makro.

En forvalter som sannsynligvis ikke kommer til å bry seg nevneverdig om MIFID II, er Maj Invest i København. De står på at det og møte CEOer og lese analyser er bortkastet, og at tiden er bedre brukt til å lage egne analyser. Med 16% årlig avkastning siste 5 årene, så har det en viss tyngde, og de har en forvaltningskapital på $3mrd til å bekrefte det. Fondet er ikke med på det de anser som overvurderte IT aksjer lenger, men fokuserer heller på de mindre befolkede aksjene som MTU Aero Engines AG, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., og General Motors Co.

Ovennevnte putter også Bitcoin i kategorien overvurdert. Bitcoin har hatt en ruglete romjul, hvor de konkurrerende kryptovalutaene har tatt større og større andeler av markedet, BTC sin markedsandel har falt fra 60+% i starten av desember, til nærmere 40% idag. Konkurrentene (Ripple, LItecoin, Etherum etc) har langt raskere transaksjoner, og vesentlig lavere kostnader. På sitt verste kan en BTC transaksjon koste godt over $20, og ta rett i underkant av en time(og bekreftelse på transaksjonen kan ta vesentlig lengre tid), altså Western Union standarder. BTC fikk litt etterlengtet gode nyheter igår da WSJ la frem at Paypal grunderen Peter Thiel sitt fond hadde kjøpt en del BTC i Q2 2017, og at posisjonen nå var på flere hundre millioner dollar. Matten hos WSJ er dog litt iffy med tanke på at initiell investering var på $15-20m, og BTC “kun” var opp 430% fra juni, men dette er mindre viktige detaljer. Dette er uansett en liten investering for et fond med $3mrd i kapital, men en absolutt fjær i hatten da dette faktisk er mannen som satte standarden for pengeoverførsler på denne siden av millenniet.

Bitcoin har langt ifra mistet sin betydning. Nomura mener faktisk at den har såpass stor betydning at rallyet i Q4 vil kunne slå positivt inn på japansk BNP. Ettersom Yen nominerte kontoer dominerer BTC handel, så forventer Nomura at en såpass bratt økning av verdiene til investorene vil slå positivt inn på forbrukertilliten, og kunne øke BNP veksten med 0,3%.

Hvis du har litt tid til overs idag, så er JP Morgan sin Guide to the Markets alltid god lesning.
Er forsåvidt ikke sikker på om de nye MIFID II reglene omfatter slike generelle markedsrapporter, men det er det ikke gitt at de uvalgte politikerne i EU gjør heller!

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer