Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.57%   Shanghai +0.08%  S&P500 +0.98%   DAX futures +0.00%


NIkkei plukker opp stafettpinnen fra USA,  mens Kina og Korea danser rundt nullpunktet.
USA leder veien videre, og selv en nærstående nedstengning av regjeringen, 8 des, og langdistanseraketter fra Kim kunne ikke stoppe markedet fra å sette nye rekorder.
Tale fra Yellen, og amerikansk BNP, samt kinesisk Manufacturing PMI stikker seg ut som det viktigste idag.

Markedet fikk litt kjærkommen volatilitet igår, og det var spesielt i USA at den var gjeldende. Først stemmer senatets budsjettkomite gjennom skattereformen, markedet setter nye rekorder, ledet av bankaksjene. Så sender Nord Korea opp en rakett, som kunne nådd hele USA, og markedet korrigerer ned mot nullstreken før kjøperne kommer tilbake sterkt, og indeksene avslutter på de høyeste nivåene noensinne. Jerome Powell, Feds nye sjef, ga klare tegn på at han skulle fortsette løpet som Yellen har satt, hvis noe så kunne bankene få litt lettere reguleringer. Altså ingen brå endringer som kunne uroet investorene. OSEBX lagger forsåvidt SP indeksen med 2% siste måneden alene.

UKs May ryktes å bøye av for EU, og vil allerede neste uke legge frem planen om å respektere gjelden sin til EU på €100mrd. Dette skal tydeligvis være ett nettotall, og sluttsummen vil bli på nærmere halvparten. Dette er absolutt spisbart for EU, men velgerne i UK vil nok se på det som en kapitulasjon. Her har det vært litt for stor skjevdeling i kompetanse og forhandlingsstyrke, selvfølgelig i favør EU. Pundet hoppet nesten 1% på nyheten.

$10 000 var ikke store hinderet, og Bitcoin handler allerede $500 over det igjen, over 940% YTD. Nå kan man nesten kalle det paraboliske tilstander, da alt som har ordet Coin, Crypto, eller lignende skyter i været, se bare prisutviklingen på diverse kryptoer i grafen over. Uten å gå inn på selve konseptet kryptovaluta, så virker prisutviklingen nå veldig usunn, jeg kan ikke komme på lignende tilstander som ikke har endt, hvertfall kortsiktig, i tårer. Mer detaljer rundt Bitcoin futures har kommet frem, og denne siden tar for seg BTC-F.
Ellers verdt å merke seg at hvis BTC mining vil oppta all av verdens elektrisitet innen februar 2020hvis økningen fortsetter i dette tempoet. Nå som FT melder at Tesla sin lastebil vil bruke like mye støm som 4000 husstander på å lade opp, så man skal kanskje se på hvordan man kan eksponere seg mot økt bruk av elektrisitet.


JP Morgan
har laget en spennende oversikt over de selskapene som de mener står fremst til å tjene på økt bruk av AI. Her har de selvfølgelig ikke tatt i betraktning den enorme underskogen av oppstartsselskaper som jobber iherdig for å spise sin del av denne kaken.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer