Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.59%  Shanghai +0.27%  S&P500 +0.65%  DAX futures -0.01%


Oslo Børs stengte rundt dagens høyeste, samtidig som resten av av europeiske indekser også steg jevnt og trutt gjennom dagen. Nye rekorder ble satt for både SP, Dow og Nasdaq indeksene, som også setter sitt preg på asiatiske markeder idag. Durable goods, oljelagertall og Fed referatet fra USA er det som opptar dagen, før amerikanerne går inn i Thanksgiving helgen.

Schibsted fikk emittert de 2,5milliardene, de meldte om etter børsslutt igår, uten de alt for store problemene, men det måtte gis en rabatt på 7,5% i forhold til sluttkurs. Pengene skal brukes på ytterligere oppkjøp innenfor Online Classifieds, og her har SCH skjønt at det størrelse er det eneste som gjelder. De slåss tross alt mot giganter som Google og FB, og det er hvertfall ikke annonser i aviser det ligger penger i fremover. Selv om tabellen over er fra UK så er trenden vell så gjeldende her hjemme, og de fleste andre steder.
(Bulks betyr aviser solgt til hoteller, flyplasser etc., som oftest med tap eller null gevinst)

Ny dag, og ny Bitcoin rekord, $8361. Selv nyheten om en handelsplass som ble hacket for $30m i krypto klarte ikke å stanse drivet. Hver eneste nedgang blir møtt med en enda større oppgang. Som grafen over så enkelt viser, BTC har nå en marketcap større enn McDonalds, altså større enn selskapet med 37 000 utsalgssteder, 375 000 ansatte og $24mrd omsetning!
Nå skjer også det uunngåelige, HFT gutta kommer raskt! Såfremt volumene tillater det, så vil krypto være den perfekte plass for HFT, så uendelig mange handelsplasser med tilsvarende mange arbitrasjemuligheter.

OPEC møtet 30 november nærmer seg, og alt av uttalelser tyder jo på en fortsettelse av produksjonsfrys.
Dette vil, ifølge blant annet JPM, gjøre at markedet holder seg i balanse også i 2018. Sier seg selv at OPEC landene vil gå med på dette, så får de heller på individuelt nivå være kreative med hvilke data de sender inn. Eler som kan man gjøre som Saudi Arabia, kjøre raffineriene på 110% og eksportere alt av oljeprodukter man klarer!

Goldman Sach har tatt frem den beryktede glasskulen, og ser SP indeksen i 2850 neste år, gitt at skattereformen går igjennom, de ser dog indeksen falle til 2450 hvis den feiler.
Samme hus har også sluppet denne oversikten over hvor hedgefondene er mest fremtredende i SP indeksen. Her kan man få ett innblikk i hvor de plasserer kapitalen, utenom de klassiske tech aksjene de allerede eier i bøtter og spann av. Eksponering mot forbrukere er det som går igjen!

Mvh
Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer