Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.21%  Shanghai +0.17%  S&P500 +0.07%  DAX futures +0.10%Nye toppnoteringer i USA, hvor Dow Jones sin rekord fortjente nye capser.
Asia følger samme mønster, og stabil oppgang vises over hele linjen, selv med den kinesiske partikongressen godt igang. Singapore holder stengt idag. Draghi stiller seg på talestolen rett etter kl 10. Arbeids og lønnsstatistikk fra UK, samt bygge- og oljelagertall fra USA er det som er verdt å registrere idag.

Dow Jones klarte og printe 23 000 igår, noe som er sjette gang indeksen klatrer over et nytt 1000 tall siste 12 måneder. Det er ikke mer enn 53 handelsdager siden indeksen brøt gjennom 22 000. Rekorden er fortsatt når indeksen steg fra 20 000 til 21 000 helt i starten av året, det tok ikke mer enn 24 handelsdager, noe som også var en større bevegelse enn det vi var vitne til igår (5% vs 4,5%). Marketwatch har laget en fin oversikt.
Skal nevnes at disse nyhetene er verdt mer for hodeplaggprodusenter enn investorer.
Helsesektoren sto for brorparten av oppgangen, med gode tall fra blant annet Johnson & Johnson.
Ser også at SP500 indeksen bare ved 8 anledninger i 2017 har beveget seg mer enn 1% intradag. Hvil i fred volatiliteten.

En indeks som har vært fanebæreren for volatilitet,Shanghai indeksen, bør følges ekstra i disse dagene. Xi Jinping står på talerstolen under partikongressen i Kina, som holdes bare 2 ganger i tiåret.
Så langt har han sagt at eiendom bare bør være for å bo i, ikke spekulere i, og at Kina må ta stor risiko for å overkomme de utfordringene de har fremover.

Goldman Sachs la frem bedre enn ventet resultat, men handlet ned 2,5%. Aksjen har falt på 15 av de siste 21 kvartalsresultatene, og dagene hvor fall i aksjen var ledende for markedet ser ut til å være borte.
Selskapet skal også kjøpe tilbake aksjer for $8,7mrd fremover.
Den europeiske armen til banken har forsåvidt publisert en rapport hvor de ser en 88% sannsynlighet for at markedet snur vesentlig i løpet av de neste 24mnd-

GS har også tatt en titt på hvor mange fat som kan bli rammet av urolighetene mellom Irak og Kurdistan. 500k+/bpd er det som produseres i området rundt Kirkut, noe som vil justifisere en oljeprisøkning på $2,5 hvis det skulle stoppe opp. Uoffisielle rapporter på at ca 200k/bpd produksjon er skrudd av er med andre ord indiskontert i markedet, da oljeprisen allerede har steget litt over $1 på uroligheten. Irakiske styrker har allerede sikret oljeinstallasjonene i området uten noen særlig kamper. Dette er tross alt områder kurdiske styrker tok over under kampene mot IS. Dette kan by på gode innganger på DNO, som har brorparten av produksjonen sin på trygg avstand. Det er kun Taq Taq feltet som er i nærheten, og dette produserer kun 13k/bpd.

Da jeg allerede er igang med rotete tidslinjer her idag, så legger jeg også ved en ganske informativ risk kalender fra Nomura. Den tar for seg alle de potensielle fallgruvene markedet står foran neste 3 kvartalene. Denne er det verdt å lagre. Ellers så er det fortsatt alle de hendelsene man ikke har i kalenderen som er største risiko.

Se også etter Tor Olav Trøims 2020 Bulkers som skal komme seg på OTC listen.
Bulkselskapet ryktes å ha bestilt 2 Newcastlemax skip fra Kina, og skal utnytte de historisk lave nybyggsprisene. Magnus Halvorsens Titan Fund er blant annet en av aksjonærene.
Når skal Trøim starte selskaper for tank og laks?

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer