Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.18%  Shanghai +0.28%  S&P500 +0.22%  DAX futures +0.18%


Sentiment: Utrettelig!

Nå opplever vi en interessant dynamikk, der de som sitter på gjerdet må ta vanskelige valg for å ikke gå glipp en monsterbevegelse på slutten av dette året. Skal man kjøpe høyt og satse på høyere eller stå over denne gangen? Jeg har ikke svaret der, da det er få enkeltaksjer som frister etter en slik opptur, men styrken her er upåklagelig. Man skal være laget av en spesiell dyrepels for å sette prismål på enkeltaksjer markant høyere etter en oppgang på 8.5% for hovedindeksen på fem uker. 

  • På kalenderen i dag kommer boligprisene kl 11, og i resten verden skal det rapporters PMI tall. 

-/ DAGENS GODBIT er utvilsomt VG podcast og Hanne Skartveit sitt intervju med Herbjørn Hansson om skipsfart, oljepris, politikk, Sandefjord vs. Oslo, misjonærer, Kjell Inge Røkke og John Fredriksen.  Familien Hansson øker forøvrig på Northern American Offshore, der de har kjøpte aksjer i flere runder siden før sommeren. Da jeg skrev om det i sommer handlet de på $1.10. Det var et styrketegn at største eier og ledelse handler aksjer aggressivt i eget selskap. I går betalte de $1.48 for 500.000 aksjer i rederiet.

-/ I GÅR SKREV jeg et innlegg på Nordnetbloggen om DNB som dreper sine favoritter (nedgraderer Marine Harvest), et tegn på at noen tør å calle toppen. I tillegg kan det være nyttig å lese om hvordan Warren Buffet skal trade Trump sin skatteplan! Blir den effektuert fra 1. januar, kommer han til å selge aksjer som har gjort det dårlig, men la gevinstene ri inn i neste år da capital gains skatten skal betydlig lavere. Det vil forsterke aksjer som har gjort det godt og de som har gjort det dårlig. Bull tech/bank og bear olje/energi.

-/ FACEBOOK sin første investeringsrunde var på $1 million. Uber hentet $1.2 millioner første gangen og Reed Hastings i Netflix spurte venner og kjente om $2.2 millioner. Det er langt fra hva Jeffrey Katzenberg, tidligere sjef og eier av DreamWorks, spør markedet om på sin første investeringrunde: Katzenberg ønsker å hente $2.2 milliarder til et uprøvd konsept der de skal lage høykvalitet videoinnhold (serier, kortfilmer) på 5-10 minutter tilpasset mobiltelefonen din. De ønsker å bli HBO / Netflix for mobilen rett og slett, med innhold laget og spilt av de beste i bransjen.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer