Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.36%  Shanghai +0.03%  S&P500 +0.01%  DAX futures +0.01%


Markedet ser etter en grunn for neste store bevegelse. USA vinglet i mål med Nasdaq som tar igjen det tapte, og Dow med 4de dagen på rad i minus, denne gang ledet av McDonalds. Yellen sin tale opptok aktørenes fokus, og Asia fikk ikke mye pekepinn på retning, noe som fører til blandede drops blandt indeksene på en nyhetsfattig dag. Durable Goods og Pending Home sales fra USA er eneste viktige makro idag.

Yellen var igjen noe haukete i sin tale, hvor hun samtidig klarte å gi markedsaktørene grunn for å kjøpe. Sannsynligheten for renteøkning i desember stiger betraktelig, og ligger nå på over 70%. Renten skal gradvis opp, fordi inflasjonen fortsatt er svak og økonomien ikke gir tegn på overoppheting, var en del av konklusjonen.
Inflasjon
er viet spesielt mye oppmerksomhet i denne talen, da FED har bommet konsekvent på både spådommene og målene sine. Yellen brukte tid på å forklare styrker og svakheter ved modellen sentralbanken bruker, og publiserte likeså godt hele inflasjonsmodellen sin, den kan de som er interesserte i finne her.

Ny dag og ny rekord for ECB sin balanse, den er på aggressive €4 238,2 milliarder, og har nå bikket over 40% av EU sin BNP.
God økning før møtet i oktober, hvor man ser etter en kjøreplan for stopp av QE, og en eventuelt redusering av balansen. Gjenstår å se hvorvidt Draghi tør å sette igang dette nå, eller om han drøyer ytterligere noen måneder.

Richard nevnte litt om reduksjonen av antall børsnoteringer i år.
Grafen over er rimelig illustrerende (kun gjeldende for US). Stigningen på første noteringsdag er ikke urovekkende høy, og det er interessant å se at “cash shell” selskaper tiltrekker seg såpass mye kapital.
Dette er selskaper kun har penger i banken og en spesifikk eller uspesifisert plan for allokering av kapitalen (les Songa Bulk, Borr Drilling etc.).

Oljen fortsette og handle på 2 års høye nivåer, godt drevet av en overraskende etterspørselsøkning, og den påfølgende økningen av spekulative bets i papiret, illustrert av grafen over, IEA melder at OECD lagrene av olje har sunket 28% så langt i år. Spreaden mellom Bren og WTI øker ytterligere da lagrene i USA ikke synker i samme fart, og det er fortstatt en forventning om ytterligere økning av shale prduksjonen. Harold Hamm i Continental Resoursces mener at at disse estimatene er helt gale, og at produsentene er langt mer forsiktige nå. Hvorvidt de 24 skifer riggene som er satt på hold blir satt igang igjen vil bare tiden kunne vise, svaret får vi raskt hvis olje spreaden lukker seg til normale nivåer.

 

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer