Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.49%  Shanghai -0.09%  S&P500 +0.34%  DAX futures +0.78%


Sentiment: Skyfri himmel full av regn!

Hovedindeksene på Wall Street drar seg til de siste minuttene før stegning hver dag nå. Det betyr at kjøpsordre fylles, og investorene mest sannsynlig forventer høyere priser dagen etter. Et godt tegn for de som er positivt anlagt og tenker at denne høsten står i oksens tegn. Borte er all frykt for atomkrig, og godt er dét!

Apple fikk sin sedvanlige brede pressedekning av ny Iphone, ny Apple Watch og AppleTV i går. Tim Cook skulle vise frem ansiktsgjenkjenning, eller FaceID, som de kaller det, men den funket ikke som planlagt. Aksjen skrellte av seg 20 milliarder USD eller 2% pga. feilen, og hentet seg aldri inn. Fingerprintselskapene på Oslo Børs og Stockholmsbørsen ble nok ikke reddet av den uheldige situasjonen. Nå er det ikke lenger fingeren som brukes til å låse opp telefonen. (PS. Apple slipper i tillegg unna kritikk fra myndighetene fordi politiet ikke får låst opp kriminelles telefoner, nå kan politiet bare holde telefonen opp mot ansiktet til de mistenkte.)

Jamie Dimon i JP morgan sendte Bitcoinkursen ned i går, med sin uttalelse om at “Bitcoins is a fraud, worse than tulip bulbs”, rosinen i pølsa var at “he would fire any trader who traded Bitcoins because of stupidity”. Fin pressekonferanse der han la frem elendige tall og spådde nedgang for JP Morgan sine tradinginntekter med 20% I tredje kvartal. Det er den lave volatiliteten som får skylden, markedet svinger ikke, alle kjøper indeksfond, kapitalismen er i ferd med å svinne hen..  

-/ SEADRILL SØKER konkursbeskyttelse i staten Texas. Nå skal de restrukturere balansen ved å slette usikret gjeld (fysj, bort med dere), utsette bankgjelden med 5 år og vanne ut alt som var av egenkapital. En ny emisjon på $200 millioner friske kroner (og $860 millioner i ny gjeld) skal gi deg og meg muligheten til å være med på neste riggeventyr. Jeg har forsøkt å finne ut om aksjen handles på børsen under Chapter 11 perioden, men til ingen nytte. Er det noen av dere som vet?

-/ LAKSEPRISENE faller samtidig som aksjene handler på all-time highs. Tom Hauglund skriver her om bull og bear caset for industrien og aksjene i dette blogginnlegget!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer