Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.73% Shanghai +0.09%  S&P500 +0.08%  DAX futures +0.12%


Nok en gang gis det kun en liten luke for å snappe opp aksjer til en rimeligere penge.
Åpningen i USA var det laveste punktet vi så, og kjøps volumet var mer enn nok til å absorbere posisjonene til de som var på vei ned til bomberommene sine. Påminnelsen her bør være at geopolitisk uro alltid gir overdreven volatilitet på nedsiden, da markedet raskt indiskonterer worst case scenario. Futures og råvarer peker på ytterligere oppgang.
ADP fra USA og PMI fra Kina er makrofokus for dagen.

Spreaden mellom Brent og WTI steg ytterligere igår, og er nå på 24mnd høy. Selv om det er noe produksjonstans (ca 500k bpd) på Eagle Ford feltet, så er det raffineri kapasiteten som har fått hardest medfart under stormen Harvey. Nær 3m bpd med kapasitet er tatt bort (USAs største raffineri, Motiva (600k bpd), stengte for 2t siden), noe som gjør at produsentene sliter med å få flyttet oljen sin, da de berørte produsentene stort sett bruker oljeledninger til Texas. De raffineriene som fortsatt er operative nyter godt økte Crack spreads (grov metode for å regne inntjening på å prosessere olje til drivstoff).
Stormen vil ikke gi effekt på oljelagertallene før neste uke, så styr unna den støyen for nå.

Borr Drilling noteres på Oslo Børs idag. Er plutselig blitt det eneste selskapet på Oslo hvor man får en god eksponering mot rigg. De gamle traverne ligger fortsatt nede med brukket rigg,  hvor veien opp virker langt lengre enn for et nyoppstartet og godt oppkapitalisert selskap.

E24  publiserte en god artikkel rundt de nye Mifid 2 reglene igår. De uvalgte byråkratene i EU skal nok en gang implementere noe de tror og føler vil gjøre finansverden til et bedre sted. Vi nyter jo alle godt av å kunne handle Statoil på to dusin børser?
De nye reglene tvinger bankene og husene til å ta betalt for analysene sine, slik at kundene ikke skal føle seg tvunget til å bruke den tilhørende meglerdesken som en gjenytelse.
Blir spennende å se hvordan prisingen blir! Retail kunder vil sannsynligvis slite med å få tak i analyser (med mindre piratsider for analyser  dukker opp (opplys meg gjerne hvis de allerede eksisterer)), og analytikere som ikke er Topp 3 innnenfor aksjene de dekker kan fort bli overflødige. Ser også for meg at enda fler mindre selskaper vil måtte betale for dekking av sitt eget selskap, noe som selvfølgelig påvirker objektiviteten.

Bulk aksjene har vært en veldig hyggelig reise så langt i år.  Golden Ocean alene har steget 73% YTD.
Ratene har selvfølgelig vært en langt bedre historie enn foregående år, men det som definitivt har vært mest utslagsgivende er oppjustering av stålverdien. Songa Bulk har vært en av flere fremoverlente aktører i markedet for kjøp av bulkskip. Seneste kjøpet til SBULK var 15-20% over markedet, noe som flyttet NAVen til GOGL enda høyere. Vi går inn mot høysesong for denne sektoren, men FFAene er ikke like optimistiske som analytikerne som spår $40k/dagen. Kraftig backwardation over Q1 er det kurven sier. Dette er nok aksjer man skal styre unna et par måneder, og hvis man på død og liv må ha eksponering, så kan man heller se på December og Januar FFA kontraktene.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer