Morgenrapport Onsdag

Marginalt røde børser i Asia, men ingen store utslag verken på indeksene eller på råvarer. En dipp fra start kan raskt bli kjøpt opp, så her gjelder det å følge med i svingene. Standard Chartered sin settlement ($340 mill) med New York, kan bevege finansaksjene. Dette er mye mindre skade enn forventet, og spekulative overskrifter skriver at de faktisk har tjent penger på Iran transaksjonene (tjent mer på handlingen, enn de må betale i bot). Løfter finans seg, kommer resten av markedet etter….

-/ KURSMÅLENE I Aker Solutions ligger på 120-130 kr, og med gårsdagens oppjustering av vekst i inneværende år kan vi se oppjusteringer av aksjeestimatene. Skulle børsen oppleve røde kurser i dag, er det en fin anledning til å kjøpe det man ikke kjøpte i går.

-/ KVARTALSTALLENE til DETNOR var elendige, men flere analytikere kommenterer at dette kvartalet ikke er viktig. Alle øyne burde være på boring av avgrensningsbrønnene på Johan Sverdrup feltet. Her kommer det flere kurstriggere i høst, og skulle aksjen komme for salg, er det ikke nødvendigvis idiotisk å kjøpe et snev.

-/ TØRKEN I USA har sendt kornprisene opp 70% i sommer, og nå begynner det å slå på matprisene. Etter to måneder med nedgang, steg plutselig matprisen +5% i gårsdagens PPI rapport. Vi går en spennende høst og vinter i møte, når matkostnadene til verdens fattigste går i taket. Revolusjoner har blitt fremprovosert av mindre…

-/ OLJEPRISEN har steget kraftig de siste ukene, og det til tross for den største “oversupply” siden 1998 i følge OPEC. Grunnen til oppgangen er at det ventes Israelsk angrep på Iran i høst, og markedet bygger inn en riskpremium. Jokeren er amerikanske reserver, og om Obama skrur opp kranen hvis det blir et angrep. Mange oljespekulanter på longsiden kan risikere å bli brent…

-/ JEG HAR VENTET på en større omorganisering i Acta, og nå ser det ut til at brikkene faller på plass. De kvitter seg med småkundesegmentet, som bare har skapt problemer hos finanstilsynet, og satser hele organiasjonen inn mot de største kundene + institusjoner. Jørgen Pleym Ulvness som var adm. Dir i First tar over sjefstolen i nye Agasti Capital Markets, som er en av tre hovedsatsninger hos Agasti Holding, som er det nye navnet. Kvartalstallene de publiserte i dag var ikke spennende, men hvis aksjen får seg en trøkk kan det være en fin anledning til å gå inn. Det er tydelig at de satser hardt, med nytt personell og ny struktur. Du vil heller eie aksjer i et selskap som er i den fasen, enn når de er i “tailspin” nedover.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer