Morgenrapport Onsdag

Det fortsetter opp i Asia, og utenom oljelagertall fra US. Dep. Energy, er det ingen store kurstriggere på menyen i dag. Ingen forstyrrelser betyr mest sannsynlig videre oppgang. Rallyet bygger på at mange er underinvestert, og markedet trenger derfor ikke løpende gode nyheter for å stige. Det holder at tvilerne blir omvendt…

-/ “DE NEGATIVE” stirrer seg blind på det lave volumet, men det er flere andre elementer som gjør rallyet kvalitativt bra:

  • Ingen enkeltsektorer som dominerer. Det roteres jevnlig, og det kan tyde på større kjøpsprogrammer.
  • Ingen enkeltaskjer. Statoil her hjemme, eller Apple på Wall Street.
  • Bredden kan enkelt måles med “advance / decline ratio”, og i går steg 63% av aksjene på NYSE -> 34% falt. Når det gjelder volum gikk hele 71% av volumet på stigende aksjer, og 28% på fallende. Det er god bredde!
  • Råvarer som energi, olje og metaller stiger.
  • Teknisk sett har 50 dma krysset 200 dma, og ligger nå i en fin opptrend. RSI er ikke overkjøpt enda, men trenden er opp. (OSEBX)

-/ JULI MÅNED ER HISTORISK den sterkeste måneden for flytrafikk, og tallene til Norwegian i går slo estimatene i forkant. Hvordan måler man kapasitet og avkastning i flybransjen? Dere har kanskje hørt om ASK og RASK.

  • ASK = Available Seat Kilometer, og måler ganske enkelt antall seter x antall kilometer fløyet. Viser kapasitet. Norwegian meldte om ASK på 2.844, som er opp +18% fra i fjor. Sterk vekst i kapasiteten med andre ord.
  • RASK = Revenue per Seat Kilometer, og måler inntekten per reiste kilometer. Noe som gir en pekepinne på lønnsomheten. Betaler en passasjer 1000 kr for å reise 2000 kilometer, blir RASK 0.50. Årets RASK kom inn på 0.51, mot 0.50 i fjor.

-/ FIRST SEC mener Storebrand skal til 34 kr, fordi de ikke trenger ny finansiering som følge av nye regler. Produksammensetningen og marginene blir dårligere, men risikoen blir også lavere. Aksjen har akkurat brutt opp fra 24 nivået som den har stanget i mot de siste ukene. Jeg er dog ikke glad i lavere marginer, og mener det er en skikkelig festbrems, men hvis totalmarkedet fortsetter opp, vil STB ta ut 30 nivået før juleshoppingen tar til.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer