Morgenrapport Onsdag

Når investorene kjøper aksjer i påvente av stimulipakke fra FED, er det dårlig timing at det plutselig kommer gode makrotall. Consumer Confidence og Case/Shiller boligindeks overrasket på oppsiden, og husk at forbrukertillit og boligmarkedet er blant de tyngste økonomiske indikatorene. I går forstod traderne at sannsynligheten for en kraftig stimulipakke sank etter hvert som de gode tallene ble offentligjort, noe som sendte markedet ned.

-/ TYDELIGST kom dette til syne i oljemarkedet, der traderne sendte oljeprisen ned -2.8%. Forrige runde med “quantitative easing” endte med så mye billig kreditt at oljeprisen ble kjørt fra $70 til $115.

-/ ET MEGLERHUS i Stavanger som heter North Securities gir ut noen gode ukentlige rapporter med teknisk analyse. I går mottok jeg en analyse på Norsk Hydro, som var spenstig lesning:

På resultatdagen åpnet aksjen kraftig opp, men gjorde en rask reversal og stengte på dagens lav – Korsiktig BEARISH

Noen dager senere brøt kursen ned av sin kileformasjone – Langsiktig BEARISH

De har et kursmål rett under 15 kr! Jeg er ikke en stor tilhenger av teknisk analyse alene, men i dette tilfellet sammenfaller det med et dårlig fundamentalt bilde, og da er det morsomt at noen tør å sette et aggresivt kursmål på nedsiden. Bravo!

-/ DET KOM TO rapporter som måler aktiviteten i Kinesisk industri i dag. Den ene var fra privatdrevne HSBC i Hong Kong og viste et forholdstall på 49.3, som er under det berømte 50 merket som skiller vekst og fall. Tallet fra den Kinesiske stat på samme sektor viste 50.1. Ikke rart kinesiske politikere blir beskyldt for å manipulere makrotallene.

-/ UAVHENGIG av disse tallene forbereder Kineserne massiv monetær stimuli. Tidligere har de kun lempet på reguleringer og gjennomført effektivitetsreformer, men nå kommer det cash, masse deilig nyprodusert cash. – Sentralbanken, sentralmyndigheter og lokale administrasjoner skal bruke penger på spøkelsesbyer og dyre toglinjer.

Jeg spår ingen store bevegelser før Bernanke snakker i kveld!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer