Morgenrapport Onsdag

Shanghai rebounder fra den store skrellen i går, mens Nikkei og de andre børsene handler i minus. Wall Street klarte ikke å reise seg til ny all time high i går, men salgspresset var langt fra preget av panikk. Derfor tror jeg på flat til positiv utvikling i dag. Oslo Børs kan nyte godt av fortsatt “sterk” oljepris som følge av mindre lagerbygging enn ventet (i følge API tallene i går).

-/ NÅ STENGER Norwegian ned all trafikk i Skandinavia og konflikten tilspisser seg. Det er utrolig fristende å kjøpe på disse blodrøde dagene, men timingen er vanskelig, det er nettopp derfor investorene spytter ut aksjer. Ingen vet helt hvor bunnen er. For de som sitter på gjerdet er det greit, de får et spennende selskap på 30% lavere kurser enn før jul, når konflikten er over…

-/ KRISERESULTAT for SUBC i fjerde kvartal. Analytikerne ventet en inntjening på +0.37 cent per aksje, men selskapet leverte -$2.95. De sløyfer naturligvis utbytte, og nå blir det spennende å se hvor langt ned de er villige til å selge aksjen. Kursen har steget fra 65 kroner til 79 kroner den siste måneden.

-/ HEAD OF STRATEGY i Yara selger halvparten av aksjene han eier i selskapet på kurs 426.50 kroner. Jeg har vært negativ til aksjen i flere uker, men kan ikke innkassere noen seier ettersom den handler 10% høyere enn da nedgraderingene kom.

-/ FORSIKRINGSELSKAPET Vardia skal hente nærmere 300 millioner kroner, og utsteder nå tegningsrettigheter til eksisterende aksjonærer. Diss vil kunne handles på børsen frem til 15. April. Tegningsrettighetene vil gi 30% rabatt ved tegning av aksjer i selskapet. Jeg tror caset snur nå, ettersom kursen har fallt fra 30 til 12.40 kroner i inneværende uke. Pareto bør klare å sette denne emisjonen, og da kommer fokuset tilbake på den tresifrede årlige veksten av forsikringspoliser.

-/ FJORÅRETS STORE børsnotering, Alibabahandler nå på laveste nivå i sin fem måneder lange børsnoterte historie. Årsaken er et skuffende fjerdekvartal, anklager om salg av falske varer på siden og krangel med myndighetene i Taiwan. Noe av risikoen ved å kjøpe selskaper som har utspring i fremvoksende økonomier, vil ofte være regulatoriske forskjeller og forretningskultur, men jeg ser ikke hvordan dette ødelegger vekststoryen. Selskapet er det største online varemagasinet i Kina. De etablerer seg nå i USA slik at amerikanske kjøpmenn kan tilby varer til den fremvoksende middelklassen i Asia. Kursen toppet ut på $120, men handler nå på $81.

-/ WARREN BUFFET hadde et godt poeng i sitt årlige brev til investorene: Volatilitet er ikke synonymt med risiko. Det ødelegger bare den kortsiktige investor. Selv om aksjer svinger, har “risikoen” de siste 50 årene vært mye lavere enn sammenlignbare produkter og råvarer. Fondsindustrien er særdeles opptatt av å bygge opp denne frykten, fordi de da kan selge produkter som de mener reduserer risikoen. Aksjemarkedet er en funksjon av verdiskapning i privat sektor, og hvis du tror på at folk står opp om morgenen for å utføre et stykke ærlig arbeid, så vil retningen være opp.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer