Morgenrapport Onsdag

Krisestemning på Wall Street i går, der Dow Jones indeksen reverserte 400 punkter på nedsiden. Oljeprisen fortsetter å falle og de asiatiske børsene er alle i rødt. De europeiske markedene med Oslo Børs, kommer til å åpne kraftig i minus, men det kan være muligheter for stigning senere i dag ettersom vi får levert flere kvartalstall.

Klokken 13 norsk tid, presenterer JP Morgan og klokken 14 kommer Wells Fargo. Hvis disse to bankene leverer, kan vi kanskje se kjøpere komme inn i markedet igjen.


-/ STEIN ERIK HAGEN sitt selskap, Canica, selger 27 millioner aksjer i Norwegian Property, men ikke til John Fredriksen. Aksjeposten ble meglet av ABGSC, men har ikke blitt flagget under Fredriksen sitt bud på hele selskapet.

-/ PÅ FORSIDEN av Finansavisen er det dag to, med personer som mener Statoil skal falle. I dag er det Albert Collett i Arctic Fund Management, som mener aksjen kan halvere seg. Det som er helt sikkert er at aksjen ikke faller når altfor mange shorter den.

-/ EN MANN ER arrestert i Florida og siktet for svindel med aloritmehandel på aksjer. Mannen utviklet systemer som skulle manipulere små aksjer til sin fordel. (Er ikke det noe de store aktørene gjøre hver dag!?)

-/ NÅ SKAL MICHAEL LEWIS sin bok The Big Short bli film, og Brad Pitt, Ryan Gosling og Christian Bale er involvert som skuespillere. Boken Handler om personer som forutså finanskrisen i 2008, og tjente en formue på å shorte boligrelaterte papirer.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
5 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.01.2015 10:26

hvorfor krisestemning på Wall Street i går?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
14.01.2015 10:28

Fordi indeksen falt over 2% fra topp til bunn. Det er 400 punkter på Dow Jones. Største intradagsfallet siden oktober i fjor.

Gjest
Gjest
14.01.2015 12:51

hei
Ser det du skriver om shorting av STL. “Det som er helt sikkert er at aksjen ikke faller når altfor mange shorter den”. Hvordan kan vi forvente at slike aksjer vil bevege seg? Jeg shorter Tesla og det vil vel kunne sammenlignes..

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
14.01.2015 14:09

Utfordringen er når for mange shorter den, ettersom de dekker inn når den ikke faller på det de anser som åpenbare negative nyheter. Det gjør at det alltid er potensielt aggresive kjøpere i aksjen. Hadde det ikke vært shortere der kunne aksjen repriset seg lavere fordi ingen “value investorer” er der for å betale 130 kroner for Statoil i dag med oljepris under $50

Gjest
Gjest
14.01.2015 14:55

takk for et oppklarende svar!
Fast leser av blogginnleggene dine for øvrig.. Mye kjekt å lese!

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert