Morgenrapport Onsdag

Gårsdagen går blir nok nedtegnet i historiebøkene. Russiske rubler skled nye 10%, før sentralbanken kom på banen med støttekjøp. Oljeprisen reverserte tidligere fall, og sendte oljeaksjene på en real opptur (jeg skrev litt om det på bloggen i går, at de som har måttet selge, har fått solgt). Den norske kronen svekket seg drastisk midt på dagen og EUR/NOK tradet opp til 9.9, men endte på 9.3. Svakere krone betyr svekket kjøpekraft, og resultatet kan bli uønsket pris stigning. I ytterste konsekvens kan Norges Bank bli tvunget til å sette opp renten.

Tilbake til aksjeindeksene. Wall Street skapte optimisme da S&P500 steg 1.3%, men det snudde etter lunch og indeksen endte ned -0.85%. Det skaper et dårlig utgangspunkt for i dag, og jeg tror man skal ta den høye volatiliteten (VIX opp 15% i går) til inntekt for økt usikkerhet, og dermed redusere sin egen tradingaktivitet. Her blir man kuttet til biter annenhver time. 

De asiatiske børsene handlet sidelengs, og med mindre volatilitet enn de amerikanske. Det blir spennende å se om markedet roer seg ned til FED møtet i kveld. Kanskje investorene nå har inndiskontert at Yellen fjerner “considerable time” fra uttalelsen sin, og vi kanskje kan finne fotfeste igjen. Nå er dessverre ikke FED the only game in town, vi får holde et øye med rubelen også.

-/ ØYSTEIN STRAY SPETALEN og Gunnar Hvammen selger tilsammen 10 millioner aksjer i Spectrum på 29 kroner. De har fortsatt aksjer igjen i selskapet, men har fått en lock up som varer frem til 15 Juni 2015. Det betyr at det ikke kan selge flere aksjer. Jeg tipper kursen stiger i dag.

-/ DEN FØRSTE Januar blir Betsson flyttet opp til large cap listen på Nasdaq OMX i Stockholm. Det er for selskaper som er verdt over $1 milliard. I løpet av det neste året har regjeringen bedt om en utredning på spillmonopolet i Norge. De skal se på muligheten for at Norsk Tipping skal få konkurranse. Jeg har ingen meningen om dette har en sjanse for å gå gjennom stortinget, men bare at det blir en offentlig diskusjon om det, kan løfte Betsson kursen. Følg med på overskriftene og når tabloiene begynner å plukke frem utenlandske bettingselskap som “nå kan etablere seg” (de er jo der allerede, men idretten får ikke en krone under dagens regime), kan man kanskje prøve å kjøpe litt aksjer der…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer