Morgenrapport Onsdag

Ingen store utslag i Asia, til tross for en hyggelig sesjon på Wall Street i går. Svingingene er raske og kontante i et “trendløst” marked. Det er morsomt å spille på små bevegelser, men da skal det gjøres med små posisjoner og en streng stoploss politikk. Markedet har fortsatt for mange utfordringer til at jeg tør å anbefale en bredere portefølje i påvente av et aksjerally.

Det kommer til å være nervøst frem til valget i Hellas på søndag, og husk at det er en reell fare for at de forlater unionen kort tid etter. Det aller verste blir vel spillet i de påfølgende dagene hvis dette venstreradikale partiet vinner. Markedet liker ikke “høy stemmebruk” i media, og det er uungåerlig at det blir kjekling mellom nyvalgt ledelse i Hellas og EU toppene, hvis valgresultatet går “feil vei”.

-/ AV ALLE SEKTORER var det solar som fikk det største løftet i går. First Solar steg +12% på at de øker produksjonen ved sin tyske fabrikk på grunn av en uventet økning i etterspørselen. Jeg tipper flere solanalytikere kastet seg på telefonen til ulike CFO’s i sektoren for å høre om dette er selskapsspesifikt eller om solmarkedet faktisk plukker seg opp. Andre meldinger tyder på at installasjonen av solcellepaneler i USA ligger +18% høyere enn forventet i år…

-/ SPILLSELSKAPET Funcom er i gang med beta testing av the Secret World, og nå har de 1.3 mill registrerte spillere! Det er ny rekord, og et imponerende tall i seg selv. Aksjen har kommet ned fra 24 kr til 17 kr, og lanseringsdato er om 2 uker -> 29. Juni. Kan det være så ille å kjøpe aksjen nå, i påvente av litt momentum frem mot lanseringsdagen?

-/ I NORSKE AVISER forbanner vi oss over at Kina fortsatt er sinna på Nobels fredsprisen, som gikk til en dissident. Seneste i går kunne vi lese om Kjell Magne Bondevik som ikke får innreisevisum til en kirkekonferanse. Et større problem kan være at Norge blokkerer Kina sitt ønske om en plass i Arktisk råd, som diskuterer den viktige handelspassasjen nordøst for Norge. Noe sier meg at perspektivet til Kina strekker seg lengre enn Thorbjørn Jagland og en fredspris…

-/ I ETTERMIDDAG skal Jamie Dimon stå skolerett for en kongresskomitee angående tapene de tok i sin kredittportefølje tidligere i år. Hans åpningsbemerkninger er allerede publisert. For de som ikke klikker på den linken, og setter seg inn i detaljene, kan jeg informere om at tapene oppstod etter en “regnefeil”, og et resultat av risiko de ikke var klar over. Enkelt forklart; de bestemte seg for å stenge en stor hedgeportefølje mot amerikansk kredittrisiko, og dette ble gjort ved å kjøpe andre produkter for å skape en syntestisk nøytral portefølje. Regnefeil førte til at de tok på seg større risiko enn først antatt, som slo grusomt feil da andre aktører utnyttet denne feilen. (dette har jeg beskrevet tidligere -> tynt marked skaper sårbarhet).

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer