Morgenrapport Mandag

Markedet falt forrige uke, og ny frykt for spansk gjeld sendte renter opp og aksjer ned i nattens handel i Asia. Den kinesiske  valutaen YUAN opplevde det største fallet på 3 måneder etter at myndighetene utvidet prisintervallet, et skritt nærmere fri prisdannelse. Håpet til amerikanerne er at YUANen skal styrke seg slik at det svekker handelslekkasjen, noe som tydeligvis ikke skjedde.

Oslo Børs kommer til å åpne rødt, og jeg har ingen store forhåpninger om en rask reversering. Mandager pleier å være stille, da de fleste forvalterne gjør unna møter og research for uken. Sjekk innom www.nordnetbloggen.no senere i dag, om tiden er inne for å kjøpe aksjer igjen.

-/ DET HAR VÆRT et “race” blant vestlige bedrifter om å etablere seg i Kina eller kjøpe seg inn i kinesiske selskaper, og spesielt den voksende banksektoren. Nå ser dette ut til å reverseres ettersom Goldman Sachs og Citibank gjør storssalg av kinesiske banker. Dette gjør meg bearish på innhenting av økonomien i Kina. Det er de som sitter nærmest “pengene” som vet hvordan situasjonen utvikler seg. Hvorfor skulle GS selge kinesiske bankaksjer for 2.5 mrd USD hvis de tror at økonomien kommer raskt tilbake?

-/ AVKASTNINGEN ved å investere i “fremvoksende økonomier” kan være høy, men det er risikoen også. Telenor har nettopp mistet alle lisensene sine i India, og nå mener russiske myndigheter at de har brutt reglene for internasjonale investeringer i landet ved kjøp av de siste 11.5% i Vimpelcom. Det er alltid morsomt å sloss mot Vladimir Putin, bare spør Michael Khodorkovsky.

-/ TIDLIGERE HAR JEG SKREVET om Nokia Lumia 900, og nå er den utsolgt hos Amazon og ATT i USA. Det er altfor tidlig enda, men hvis dette blir en game changer for Nokia er det ingenting som tyder på at det er reflektert i den mørbankede aksjekursen.

-/ SKIFERGASS er “hot” i nord-amerika, og nå har QEC funnet hydrokarboner under boring. Aksjen kan komme i fokus i dag.

-/ PRESIDENTVALG i Frankrike er lite spennende for de fleste, men retorikken kan nå skape turbulens i finansmarkedet. Sosialistkandidaten Francois Hollande, som leder på meningsmålingene, uttalte i helgen:  “This I say clearly: financial markets will not lay down the law in France”. Skulle CDS kontraktene og rentene på fransk gjeld stige som følge av mistillit fra det internasjonale lånemarkedet, har EU fått nye store problemer. Mange har hevdet at Frankrike egentlig burde vært i kategorien med PIIGS landene, og tatt det i betraktning burde presidentkandidater holde seg for gode til å spå tvil om Frankrikes evne og vilje til å holde orden i finansene.

VIKTIGE TALL DENNE UKEN: Intel og goldman sachs på tirsdag og Bank of America på torsdag.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer