Morgenrapport Mandag

En rolig start i Asia, utenom Japan som husker å ta sin Møllers Tran. Den sterke dollaren, som blir dratt opp av en enda svakere YEN, dytter råvarer lavere og spesielt oljeprisen. Det er godt mulig aksjemarkedet er et kjøp i ettermiddag eller morgen tidlig, men jeg ser ingen grunn til å stikke ut hodet for tidlig. Vi ligger på årsbeste, men vil få problemer med å klatre høyere hvis oljeprisen ikke følger på.

 

-/ DET FOREGÅR intense diskusjoner hos FED på hvordan de kan skalere ned QE programmet, slik at ikke markedet knekker. Litt av formålet har vært å heve aktivaprisene, spesielt aksjer, for å dra i gang veksten. Programmet blir kontraproduktivt hvis aksjemarkedet faller hardt når støttekjøpene tas bort. Litt som å lære et barn å sykle. Det som ligger i kortene nå, er å ta den bort gradvis, men beholde fleksibiliteten slik at de kan trykke på gassen igjen hvis veksten ikke fortsetter i riktig retning. I klartekst betyr det at et signal om at de skal avslutte QE kjøpene, egentlig ikke er det, ettersom de kan sette i gang igjen ved behov. 

-/ FORVALTER John Eggen (twitter @Merimack1) anbefaler Schibsted. Selskapet sin største utfordring er papiravisdød, som alle andre mediehus med samme eksponering, men oppsiden er at de i større grad har satset på online rubrikkannonser mot betaling. De er etablert med Finn-lignende tjenester i flere land. Aksjen har doblet seg på 1.5 år, og det er et tegn på at andre investorer også er positive, eller i hvert fall har vært det. I dag tidlig ble det meldt et innsidesalg fra en direktør, som kvittet seg med 1/4 av aksjene sine på fredag. Jeg tror ikke det har så mye å si, og skulle aksjen komme for salg i dag, kan man kanskje ta en ekstra kikk på den.

-/ FIRST SOLAR steg nye +4% på fredag, og har nå mer enn tatt igjen fallet etter kvartalspresentasjonen. Det samme gjelder REC, som stengte noen få øre fra årsbeste. Sektoren er plutselig populær igjen.

-/ NÅ LANSERER Bjørn Kjos Bank Norwegian i Sverige, der kundene kan spare opp poeng ved å bruke kredittkortet. Disse poengene kan senere brukes på billigere flybilletter eller andre produkter i næringskjeden. Det er en grunn til at alle flyselskap har en form for lojalitetskort, fordi det fungerer. SAS fikk seg en skikkelig knekk da de ikke kunne gi bonuspoeng på innenlandsflighter.

I Morgen kommer Nordnet til Sandnes, her kan dere melde der på Investordagen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer