Morgenrapport Mandag.

Fransk sosialistseier var ventet, og jeg velger å se glasset halvfullt til tross for ruglete start på uken. Vi må skille valgkampretorikk og praktisk politikk i etterkant. Hollande kan faktisk gi ny energi ved å skape illusjonen om at han er “pro-growth”, uavhengig av hva aktørene legger i uttrykket.

Hellas derimot sliter med at EU sin spareplan ikke lenger har flertall i parlamentet, men hva blir egentlig effekten? Obligasjonene handler lavt etter massive haircuts i fjor, og det er vel ingen som har gjort store nye investeringer i landet som plutselig skal reverseres. Hvis de ikke klarer betalingene sine blir de satt under administrasjon, men for alle praktiske formål er de det nå. Om de forlater Eurosamarbeidet eller forhandler ny avtale vil det ha begrenset effekt på resten av Europa. De største tapene er allerede tatt.

Når det er sagt, faller Asiatiske børser markant og både olje, EUR/USD og S&P500 futures handler ned. Det blir en tung åpning på Oslo Børs, men er man ikke lettskremt kan det være en kjøpsmulighet, uten at det nødvendigvis snur opp igjen i dag.

-/ PÅ FREDAG TRAKK jeg frem AKSO og SUBC, som begge har rekordhøye ordrereserver og opplever økt etterspørsel i markedene de operer i, som kjøpskandidater. Begge handler også i lave enden av intervallet/tradingkanalen de siste 8 ukene. Jeg kan ikke se annet enn at de fremdeles er attraktive hvis de skulle komme for salg igjen.

-/ DET SOM ER FINT med tunge røde dager er at de ofte trekker med seg aksjer som ikke nødvendigvis har negative fremtidsutsikter. Det er langt fra Elyseé Palasset til Utica feltet. Faller QEC i dag, vil det være en ny mulighet for de som har stått på sidelinjen og observert aksjen gå fra  4-6.80 den siste måneden.

-/ 50% AV MINIBANKER og nettjenester var nede i går, og EVRY får skylden. Jeg skal gjøre research og se om det er verdt å kjøpe den på en eventuell skrell. Følg med på bloggen.

-/ ALLE SOM UTEN BAKGRUNNSTALL har erklært Facebook emisjonen for “dyr” og peker på mulig bobleprising, kan ta en kikk på denne ferske analysen av selskapet. I følge analytikeren er det fortsatt enormt potensialet i nye kunder, større del av verdens reklamebudsjett, mobil løsning ikke effektiv enda, nye produkter som direkte salg av varer og tjenester over FB plattformen osv. Aksjen kommer til å bli notert om 2 uker til 28-35 USD, og prismålet til denne analytikeren er 44 USD. På 44 USD handler aksjen til PE 22 på estimert inntjening i 2015, og det er ikke dyrt for en IT aksje. Mitt personlige syn på tjenesten, er at de ikke har begynt å kommersialisere enda. De har frem til nå hatt fokus på brukeropplevelsen, men med 900 mill registrerte brukere er de langt over kritisk masse og derfor blir jeg ikke overrasket om de ruller ut mange nye tjenester og produkter som genererer cash.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer