Morgenrapport Mandag

Det kommer til å bli en rolig dag, både fordi Asiatiske børser handlet ned, men også fordi USA er stengt for å feire Martin Luther King dag.

I løpet av de neste dagene kommer flere av sesongens viktigste kvartalsrapporter. Allerede i morgen er det Google, IBM og Texas Instruments, mens Apple rapporterer på onsdag. Senere i uken kommer også Microsoft, og da har vi vel dekket over 75% av verdens IT forbruk. Personlig synes jeg Apple tallene blir spennende, ettersom aksjen har falt 25% etter lansering av Iphone 5. Det er godt mulig de melder om rekordsalg av telefonen, og mange blir overrasket fordi fokuset har vært på “neste produkt” og hva som ligger frem i tid snarer enn at de fortsatt har en veldig sterk cash flow. Microsoft vil rapportere om salget av Windows 8, som ble sluppet i Oktober.

-/ DET MÅ VÆRE gøy å jobbe i SUBC, fordi de hanker inn kontrakter på løpende bånd og pengestørrelsen burde få alle som er smittet av selgerviruset til å få vann i munn. Siste som ble meldit i dag var 750 millioner kroner med Shell i Nordsjøen. Problemet er at aksjen ikke alltid responderer fordi mange av disse kontraktene er allerede ventet.

-/ TIDLIGERE ANTOK kontrollmyndighetene og Boeing at de to utbrenningene av 787 sine batterier, var identiske. Ergo ville det være lett å identifisere hva problemet var, og dermed utbedre. Nå har det kommet frem to ulike årsaker, og det kan sørge for at utbedring tar enda lengre tid. Husk at luftfartsmyndighetene har satt flytypen på bakken inntil videre. Norwegian skal etter planen fly til New York 30 Mai.

-/ UREAPRISEN er over $400 igjen, og vi går inn i en sterk sesong for gjødsel. I tillegg vil ekstremvær, som kulde i India og tidlig tørke i vestlig verden, kunne føre til ytterligere ubalanser i år. Kritikerne mener det kommer nye kapasitet online, og således vil Urea markedet få økt tilbud i år. I et sterkt totalmarked har jeg en god mistanke om hvem som vinner…

-/ VI HAR alle fått med oss hypen rundt shale gass og olje i USA, og her er noen slides fra en analytiker som mener gleden kan bli kortvarig. Shaleolje er dyrt å utvinne, og feltene varer kun noen få år, det betyr at interesse for drilling kan falle tilbake. Jeg er ikke overbevist (på grunn av de massive investeringene vi ser. Han er analytiker, men de store oljeselskapene som faktisk putter penger inn i prosjektene, er optimistiske. Follow the money), men verdt å ta med seg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer