Morgenrapport Mandag


Nikkei-0,69% Shanghai+2.29%S&P500-0.16% DAX futures+0.15%

Aksjemarkedet åpner uken med oppgang. Det flyter penger inn i fond og aksjer, uten frykt for et tilbakeslag i økonomien som følge av Coronaviruset. Jeg har skrevet utallige ganger om dissonansen i pressen og den ekte verden. Aviser lever av klikk, og coronaviruset er typisk “nyheter” som generer mye trafikk da det spiller rett inn i fryktsenteret. Faren er at nyhetsbilde blir preget av dramatikk, men virkeligheten ikke står i stil med fremstillingen. Antall spredninger av viruset er lite, sammenlignet med andre pandemier tidligere i historien. Myndighetene i alle involverte land gjør det de kan for å stoppe utbredelsen. Sentralbanksjef Kuroda i Japan, sa i natt at de står klar med en økonomisk stimulipakke (surprise surprise), hvis viruset truer økonomien. Dette kommer til å gå over på en kontrollert og fin måte. Det vil være noen uker med mindre økonomisk aktivitet i Kina, men jeg har hørt med flere at de skipper varer igjen om 1 til 2 uker.

Wall Street er stengt i dag som følge av Presidents Day.

Lagring av strøm blir et stort behov når verden går over til fornybar energikilder som sol, vind og vann. Det er ikke alltid det blåser, og da trenger man å lagre kraft for å utjevne svingningene i været. Svaret for mange har lenge vært bedre batterikapasitet, men det jobbes kontinuerlig med mange ulike løsninger.Disse ingeniørene i Sveits har funnet ut at ved tilgang til billig kraft kan de bygge et stort tårn av tunge betongklosser. Ved lav tilgang til kraft, kan klossene senkes sakte ned til jorden igjen og generere kraft i dynamoer knyttet til nedfarten.

BlockFi hentet 300 millioner kroner i ny kapital forrige uke, etter at inntektene deres doblet seg fra desember til januar.Selskapet er blant de største innene desentralisert sparing, der du per dags dato oppnår mellom 6.6% – 9% rente. Sparing i smartkontrakter, gjør at utlån går automatisk og selskapet har svært lave overhead og administrasjonskostnader. Børser, banker og fond som trenger å låne inn krypto kan automatisk få levert krypto ved å betale rente. Det kan sammenlignes med å låne inn aksjer til shorting, da må du betale eieren penger for å låne aksjene hans i en periode.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer