Morgenrapport Torsdag

Oslo Børs vippet opp mot stengetid i går, og stengte på ny toppnotering. Selv om vi ser litt rødt på indeksen, er det etter min mening lite å bekymre seg for. Vi er i den sterkeste perioden for aksjer samtidig som EU problematikken har dødd ut, makrotall fra USA viser bedring og kvartalstallene så langt har vært bra.

Sterk dag for både Apple og Goldman Sachs i går, som begge var opp over +4%. Gode tall fra Goldman Sachs og JP Morgan tar noe av presset fra Morgan Stanley og Bank of America de neste dagene. Hvis du går short marked, vedder du for alle praktiske formål på at disse to bankene skuffer. Hvorfor skal de gjøre det? når boligmarkedet stiger og risikoen for nedskrivninger synker, samtidig som transaksjoner i både aksje og obligasjonsmarkedet øker.

-/ FED SIN Beige book var en “non-event”, og viste at næringslivet fortsatte i godt tempo i Desember, til tross for støy rundt “fiscal cliff”.

-/ TIL TROSS FOR store innsidesalg i RCL, fortsetter aksjen opp. Det kan godt hende aksjesalgene var skattemotiverte, vi vet jo at halve Wall Street solgte aksjer i frykt for ny realisasjonsbeskatning fra Obama. Vi er nå inne i Wave perioden, der cruiserederiene selger reiser for sommerhalvåret, og signalene sier at bookingene er bedre enn forventet.

-/ MIT TECHNOLOGY REVIEW, som er et tidskrift fra det annerkjente universitetet, skriver i dag om “the internet of things”. Nå har merkelapper med prosessoerer blitt så billig, at man kan feste det på forbruksvarer som etter hvert ender opp i søplekassen, uten at det fordyrer produktet. Det betyr at man snart er koblet til alt mulig med din smarttelefon. Sjekke mat i stekeovnen? hvor mye melk du har igjen i kjøleskapet? Den traktede kaffen klar?

-/ FAA SATTE ALLE Boineg 787 på bakken i går, for å sjekke om batteriene som blir brukt i flyet er sikre. Japan Airlines og ANA, som bruker denne flytypen på flygninger inn mot USA falt -0.3% og -1.7% i Asia. Det er godt mulig Norwegian fortsatt kommer under press, og ikke bare på grunn av problemer med denne modellen, men fordi aksjen har steget 65% på tre og halv måned.

-/ JERN MALM prisen fortsatt ned i går, og ble notert til $147 per ton. Kortsiktig støy i NAUR er nok ikke over, og det er grunnen til at man skal dele kjøpene ut over flere dager.

-/ HVIS DU SYNES det er slitsomt at politikerner i USA og Europa bidrar til svingninger i aksjermarkedet, bør du holde deg unna børsen i Pakistan. Karachi Stock Exchange hadde den sterkeste dagen siden 2 Juli i fjor, fordi opposisjonspartiene avviste kravet fra en religiøs leder om at regjeringen må gå av.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer