Morgenrapport Mandag


Nikkei-2.00% Shanghai-2.75%S&P500-1.00% DAX futures-1.30%

Investorer liker ikke usikkerhet, og når Kinesiske myndigheter har holdt tilbake informasjon om Coronaviruset skaper det mistro i markedet om både omfang, spredningog potensielle konsekvenser. Regel nummer 1 i PR og krisehåndtering, gi ut all informasjon med en gang,som du vet er korrekt. Gjelder også for kommunistregimer.

Aksjemarkedet fallt tilbake fredag ettermiddag og fortsetter inn i mandagen. Sammenligner vi med tidligere korreksjoner, er det stor sannsynlighet for at også dette fallet henter seg inn raskt. Det viktige nå er at spredningen av viruset kommer under kontroll.

Effekten av virusspredning og frykt på det Norske markedet, kommer til synet gjennom kraftig fall i oljeprisen og Norske kroner. En Euro koster over ti kroner igjen, og brent oljen handler under $60, ned ti dollar siden nyttårsaften.

På søndagskrev E24 på lederplassom Sissener Canopus fondet, og de antatt svake resultatene sammenlignet med MSCI indeksene og Oslo Børs. Det ville vært smartere å investere i indeksfond, billigere også i følge sjefsredaktør i E24 Gard Michalsen. Det er riktig, hvis formålet med fondsinvesteringen er høyest mulig avkastning i et bullmarked. Den store forskjellen er at Sissener Canopus er et hedgefond som skal stige mindre i oppgangsperioder, men også falle betydlige mindre under korreksjoner, fordi de også kan ta short posisjoner. Investorer som allokerer en liten del av porteføljen sin til spesialfond søker ukorrelerte aktiva for å diversifisere porteføljen. I det henseende er Sissener Canopuset svært vellykket fond, med mange priserog god avkastning i sin klasse. God risikojustert avkastning, som det heter på fagspråket.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer