Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.18%  Shanghai +0.47%  S&P500 +0.39%  DAX futures +0.10%

Rolig utvikling på de Asiatiske børsene, etter sterk oppgang forrige uke. Jeg kan ikke se hva som skal ødelegge det gode sentimentet denne uken heller. Vi er i en historisk sterk periode for aksjer, og da må man være ekstremt forsiktig på eventuell short posisjoner.

-/ SPETALEN kjøper enda et tankskip sammen med sine greske shippingpartnere. Nyheten over helgen at Libya stenger to eksportterminaler, kan føre til at oljen må sendes fra andre steder som lenger unna. Det drar som regel ratene opp.

-/ SILISIUM BLE åpenbart ikke med i ny handelsavtale, og nå ønsker Kina og videreføre straffetollen på utenlandske silisumprodusenter. Det er uvisst om Kjell Inge Røkke veddet på dette da han kjøpte REC Silicon, men nå får han mest sannsynlig et kursfall i fanget. Kina ser en stor fremtid i solpaneler og ønsker proteksjonistisk å bygge opp egen kapasitet på området.

-/ I DAG KANvi lese at LO er splittetinternt om grunnrenteskatt på lakseoppdrett. Det er en komplisert sak der vi nå “høster” av mange år med store investeringer, oppbygging av et fungerende eksportmarked, logistikk, leverandørindustri, kompetanse osv. Disse investeringene er tatt av private opp langs hele kysten og det er kan virke urettferdig å pålegge de en stor ekstraskatt i etterkant. På den annen side må man også være ærlig på hvor mye Norge som nasjon har gjort for å skape dette råvaremarkedet med markedsadgang til EØS området, bygging av infrastruktur og massiv promotering av norsk fisk i utlandet, gjerne med kongefamilien i spissen. Det eneste som er enkelt å konkludere meder at aksjekursene i sektoren kan falle hvis dette blir innført.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer