Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.05%  Shanghai +0.35%  S&P500 +0.01%  DAX futures +0.15%Drivet fra torsdagen holdt helt inn i helgen med oppgang i stort sett alle sektorer på OSEBX.
Resten av Europa var også med på leken, men med en del variasjoner på graden av oppgang.
Etter en noe volatil start så la amerikanske indekser seg i stabilt sideleie og tok en tidlig helg rundt nullpunktet.
Asia handler litt overalt, da indeksene er delt mellom grønne og røde tall så langt idag. Kina virker noe mer oppsidefokusert etter gode industritall.
PMI fra de store nasjonene i Europa, og fra EU og USA dominerer makrofokuset idag.Slutten på dette tiåret nærmer seg med stormskritt, og som jeg nevnte forrige uke så går vi mot det første tiåret uten resesjon i USA siden 1850. 
Markedet, og ikke minst verdensøkonomien, har vært gjennom gjeldskriser i Europa, diverse store konflikter på nær sagt alle kontinenter, rekordstore naturkatastrofer, og flere dusin tegn og hint om nærliggende kriser.
Her står vi fortsatt, med indekser nær eller på rekordnivåer, og kan se frem mot et nytt tiår med gudene vet hva av overraskelser og sorte svaner. Vil tiårets hovedpersoner, sentralbankene, være rustet for det som vil bli slengt mot oss? Bare tiden vil viseSom en nyhets og meningsutvekslende plattform så er Twitter genialt. Såfremt man kurerer feeden sin fra tid til annen så kan man få pulsen på det meste der ute.
Man skulle tro at mulighetene for selskapet var enorme, med en aksjekurs som reflekterte dette.
Det er langt ifra tilfellet. Sjefen, Jack Dorsey, kom tilbake i sjefsstolen i 2015, og har siden dette sett aksjekursen falle 15%, en ganske trist utvikling når man ser Facebook hoppe 129% og SP500 stige 50%.
Trump har gjort mye for plattformen siden han satte seg i presidentstolen, men selv hans aktive bruk har ikke reddet skuta. Nå som Jack skal ta seg litt mer fri og flytte til Afrika, samtidig som han jobber som delvis CEO, så er det flere aksjonærer som når synes at nok er nok.
Her er et åpent brev fra en aksjonær som rett og slett er dritt lei!Robert Bugbee er hva man kan kalle en original. Bugbee er president for Scorpio Tanker, Scorpio Bulkers, og Hermitage Offshore.
Han skaffet seg legendestatus da han var president for shippingselskapet OMI Corporation.
Da ledet han selskapet til å kjøpe tilbake 35% av egne aksjer mens markedet var på sitt sterkeste, for å så selge hele butikken til Teekay og Torm for over $2,2mrd, rett før alt kollapset.
Freightwaves har satt seg ned med Bugbee for en lengre prat om Prexit, Imo2020, og shippingmarkedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer