Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.33%  Shanghai +0.07%  S&P500 +0.91%  DAX futures -0.05%@En sterk sluttspurt sendte Hovedindeksen i pluss for uken, og ikke minst tilbake over 900 poeng.
Fredagsstemningen var lik nedover kontinentet med samtlige tunge indekser opp rundt prosenten.
USA fulgte opp, og sluttresultatet ble det samme som vi hadde i vår verdensdel.
Asia starter uken litt mer forsiktig, hvor brorparten av børsene handler noe opp, mens kinesiske indekser er marginalt ned.
Tysk handelsbalanse og investorsentiment fra EU er alt som er på dagens makrokalender.Kinas import av olje satte en ny all time high i november, som vist i grafen over. Massiv utbygging av raffinerier gjorde at landet tok inn hele 11.8millioner fat olje om dagen gjennom forrige måned, en økning på 6.7% fra samme måned ifjor.
Råoljen blir dog ikke lagret, Kina eksporterte også rekordmengder med oljeprodukter, hvor veksten fra fjoråret var på over 60%, og over 40% bare fra oktober alene.

Den største nyheten forrige uke var uten tvil beskjeden om at OPEC+ nok en gang kutter produksjonen.
500kbpd skal vekk, og Saudi Arabia var den store drivkraften bak for å få dette til å skje.
Landet har store insentiver for å skape litt mer glede i oljemarkedet ettersom Saudi Aramco kommer på børs allerede på onsdag, og energiministeren skal ha jobbet iherdig for å få med medlemslandene på kuttet i produksjonen.Match Group, notert i USA, gjorde et sporty oppkjøp av Tinder for et par år siden, og selskapet har over de siste årene slukt hele 24 andre datingapper og selskaper, og derav satt set selv i førersetet av online dating.
Aksjen har hatt et veldig godt år, og er opp solide 64% for året.
Som grafen over tydelig viser, så er internett plattformen for nesten halvparten av alle par som møter hverandre.
Veksten har vært ekstraordinær for denne sektoren, og klassiske “metoder” som referanser via venner eller å møtes på arbeidsplassen har blitt erstattet av internett eller apper.
Kun “Møtt på restaurant/bar” har sett vekst siden online dating tok av, men det er ikke umulig at en stor del av denne gruppen faller under online dating de og, da det er gjerne der man fysisk møter hverandre for første gang.En morgenrapport uten litt shipping, er ikke helt en morgenrapport i min verden.
Prisdifferansen mellom USA og Asia for LPG stiger, slik at traderne kan regne seg hjem med høyere rater, sentimentet i tank er fortsatt knallsterkt, og tørrbulk har fått litt sen Q4 effekt.
Cleaves er som vanlig på plass med en fin ukesraport.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer