Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.78%  Shanghai +0.61%  S&P500 +0.22%  DAX futures +0.30%Sterkt drag inn i helgen for OSEBX, og dette sendte også fasiten for uken til 6 punkter i pluss.
Grønt var det også i Europa, men spriket mellom indeksene var opp mot prosenten.
Handelen på de amerikanske indeksene ga traderne god grunn til tidlig helg, med en søvndyssende affære de siste timene som endte med indekser noen og tyve basispunkter opp.
Asia fortsetter oppturen fra forrige uke, med Hong Kong som ledestjerne etter en prodemokratisk brakseier i det noe symbolske lokalvalget.
Tysk IFO indeks og en tale fra Fed sjef Powell er det eneste av interessant makro idag.Den normalt sett svært tilbakeholdne pressen i Kina melder i morgentimene idag at USA og Kina er svært nære en avtale om Fase 1 delen av handelsavtalen. I motsetning til Trump, så har Kina spilt ned forventningene internt for å unngå missplassert optimisme, noe som gjør dagens meldinger noe uvanlige.
Ettersom handelsavtalen nå har blitt redusert til mindre deler, så ser Fase 1 ut til å bli en mer symbolsk sak, da de store spørsmålene som immatriell rett ol. ikke skal løses før senere.
Fase 1 vil dog unngå ytterligere tariffer som ellers vil slå inn i midten av desember, men hjulet over er gjeldende inntill videre.

Hong Kong har opplevd en usedvanlig rolig helg, da demonstrantene og polititet la ned stridsøksen for å la lokalvalget gå sin gang.
Dette lokalvalget har tidligere fått både lite oppmerksomhet og deltagelse da makten til distriktene i Hong Kong er svært begrenset, men symbolikken rundt årets valg er naturligvis sterk.
Pro demokratiske kandidater vant suverent, og samtlige distrikter er nå under “ledelse” av demokratitilhengere.
Med mange helt uerfarne kandidater valgt inn, så kan dette gi Kina akkurat det pusterommet de trenger for å få roen tilbake i gatene, og ikke minst fortsette sin innlemming av Hong Kong i Kina.Festen i tank er tilbake, og VLCCer kan nå innkassere over $100k/dagen igjen.
Blant annet interessant å se at Scorpio Tankers sin CEO har bygget seg opp en fin $1.2mill call opsjon for Januar, noe som tilsvarer aksjer verdt ca. $14.5mill, altså et rimelig hissig 60 dagers bet.
Produkttankere og LPG er også i stor grad med på leken, og amerikanske investorer har virkelig våknet til sektoren igjen.
Cleaves stiller som vanlig med sin ukesrapport. 


JP Morgan kom ut i helgen med en rapport hvor de argumenter mot påstanden at “alle” kjøper og eier aksjer.
De peker på outflow av aksjefond i år tilsvarende summene vi så i 08/09, og at denne kapitalen vil rotere tilbake til aksjer ettersom yielden er vesentlig bedre der enn i kontanter og obligasjoner.
Rapporten, elegant kalt “The Great Rotation”, finner du i denne Twittertråden

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer