Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt  Shanghai +0.51%  S&P500 +0.97%  DAX futures +0.39%Dansen rundt 900 poeng fortsetter for OSEBX, hvor råvareselskapene må kvikne til for at festen skal dra seg skikkelig til for indeksen.
Nedover kontinentet var den forsiktig positive stemningen lik, og danskene kunne ta helgen med over 2% oppgang under beltet.
USA dunket på videre til nye topper, og de kommer som tidligere nevnt, sjeldent alene.
Nasdaq tok også tilbake ledertrøyen blant indeksene.
Asia tar med seg optimismen fra fredag inn i mandagens handel, og det handles opp på stort sett alle indekser. Japan har som vanlig fri idag, og markedet er således stengt.
Produksjons PMI fra de store nasjonene i EU og fabrikkordre fra USA er dagens makro.Finanstilsynet i Saudi Arabia har godkjent intensjonen til Saudi Aramco om å børsnotere seg på den lokale børsen.
Verdens desidert mest lønnsomme selskap jobber mot investorer i skrivende stund, og prospektet er ventet å komme i løpet av uken.
Det ubekreftede målet er en verdsettelse på rundt $2 billioner, men utenlandske investorer virker så langt noe lunkne til denne prisen.
Det er hovedsaklig investorer nasjonalt som har kommitert seg, så blir det mer interessant å se hvordan aktørene reagerer når prospektet er ferdig.

Estimatene på hvor prisen lander er, mildt sagt, godt spredd;

BofA: $1.22 to $2.27 trillion
Goldman: $1.6 to $2.3 trillion
HSBC: $1.59 to $2.1 trillion
BNP Paribas: $1.42 trillionMannen som anses som en av pionerene til kvantitativ investering har ikke på langt nær et like kjent navn som Soros og Buffett, men resultatene han har levert over de siste 30 årene setter samtlige andre storheter i skyggen. Jim Simmons satte igang datamining og algoritmebasert trading før spirene i Silicon Valley begynte på barneskolen.
Boken The Man Who Solved The Market slippes snart hvor historien til Simmons blir utbrodert, og WSJ har skrevet noen gode linjer i forkant av dette.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer