Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.25%  Shanghai +0.81%  S&P500 +0.41%  DAX futures +0.13%Ikke den mest inspirerende avslutningen på uken her hjemme, hvor NAS var blant de få lyspunktene. Nedover kontinentet var det lignendene tendenser, men USAs åpning dro de fleste indeksene i pluss.
Nasdaq ledet ann markedet i USA, men både volum og volatilitet var på den lave siden.
Asia starter uken med oppgang, og finans er en av sektorene som bidrar. Nyhetsflyten rundt handelskrigen er igjen positv, så får man se hvor lenge det varer denne gangen.
Handelsbalanse for varer fra USA og tale fra Draghi er dagens makro.Både Brexit og handelskrigen drar godt ut i tid, og har nå pågått så lenge at de sikkert har bidratt til overlevelsen til flere aviser.
Dagens nyhet er at Frankrike sier ja til en tre måneders utsettelse, noe som passer godt ettersom man ellers bare ville hatt 89 timer på seg.
Nyvalg i England ser med andre ord ut til å bli et faktum.

Samtalene mellom USA og Kina var visstnok positive på fredag, og enkelte kilder mener det bare er små detaljer før man er enige.
Husk at dette isåfall bare er del 1/3, ettersom man har senket ambisjonsnivået betraktelig og delt opp forhandlingene. Skal også nevnes at rykter rundt enighet har vært oppe ørten ganger siste året, så her er ingenting på plass før man eventuelt ser Donald og Xi signere papir.Forrige ukes action var det definitivt Bitcoin som sto for.
Etter å ha falt litt over $1000 fra torsdag til fredag så kom nyheten fra Kina;
Selveste Xi sto på scenen og sa at landet skulle bygge hele sin finansinfrastruktur på blockchain, og mente at dette vil gi nasjonen store fordeler i fremtiden.
Bitcoin hoppet $3000 til rett over $10 000, og ligger fortsatt rundt $9500 idag.
Alt av krypto og blockchain aksjer i asia er med på festen idag.


Som grafen øverst i rapporten viser, så har 13% av alle aksjer aldri opplevd en resesjon før.
Denne prosenten er nok overførbar til investorer, og om noe muligens for lav.
Da passer det godt med en liten retrovideo på hvordan gutta handlet forex i gode gamle dager.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer