Morgenrapport Mandag

Ny uke, og heldigvis er det fortsatt januar og dermed årets mest aktive måned for aksjer. Alle dipper må ses på som kjøpsmuligheter til det motsatte er bevist. I dag kommer Oslo Børs til å åpne marginalt ned, men i likhet med torsdag og fredag forrige uke, kan indeksen hente seg fint inn igjen senere i dag.

 

Etter børs i morgen kommer årsresultatet til Alcoa, men før åpning på Wall Street legger Monsanto frem tall, og det kan slå hardt på YARA kursen. Vi har sett at det er delte meninger om sektoren, der optimistene peker på tørke, høyssesong for UREA og generell børsoppgang, mens pessimistene er redd for overetablering og kapasitetsøkning. Rapporten og guidigen til Monsanto blir desto mer spennende.

 

 

-/ FINANSKRISE? hvilken finanskrise? S&P500 nådde høyeste notering siden 2007 på fredag. JP Morgan er på høyeste notering på 10 år. Dette kan da være umulig være riktig tid å sitte på sidelinjen…

 

-/ IKKE RART AT DnB snart er på to års høy den heller. Banksektoren fikk nettopp en gavepakke fra styresmaktene, i form av mildere krav i Basel III forskriftene og utsettelse til 2019 (fire åre senere).

 

-/ TØRRBULKSELSKAPEN er on fire! På fredag steg Dryships +25% på Wall Street. Paragon pop +17%, mens Eagle Shipping steg +25.5%. Jeg har snakket varmt om Golden Ocean, og hvis festen akkurat har begynt kan dette blir eksplosivt ettersom sektoen har vært hatet i 4 år.

 

-/ I MORGEN legger TGS frem guidingen sin for 2013. Det kan påvirke hele seismikksektoren, som jeg er veldig bullish til. Hold på hatten!

 

-/ DET STORE spørsmålet i 2013, er om rentene kommer til å stige. Hvis rentenkurven går opp, kan det bety slutten på det knallsterke obligasjonsmarkedet, og penger blir sluset over til aksjer. Hva skal man se etter? hvilket signaler kan en investor bruke for å “time” dette? Art Cashin mener at du må se på antall nye lånesøknader. Kommer det et rush av nye lånesøknader inn til bankene betyr det at publikum tror at rentene vil stige, og derfor låse inn lave renter nå. Ergo spennende å følge “mortgage applications” i år…

 

-/ GigaOM skriver i helgen om “the internet of things”. Det er spennende, ettersom nettstedet sammen med TechCrunch er blant de viktigste leverandørene av IT nyheter i verden. Hva er “the internet of things”? Det er hva ThinFilm driver med. De har små klistremerker, som kan festes på innpakninger og matvarer, som er intelligente og kan kommunisere med dataen din. I artikkelen står det forklart at dette kan lett brukes til å sjekke holdbarhet, temperatur osv. Men hadde det ikke vært greit å sjekke på smarttelefonen din hva du har i kjøleskapet og holdbarheten? mens du står i butikken? Hvorfor skal ikke planten du har i vinduet fortelle deg når du må vanne? ThinFilm har avtale med verdens største innpakningsprodusent Bemis!

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer