Morgenrapport Mandag

Nikkei -2.26%  Shanghai -1.27%  S&P500 -2.59%  DAX futures -0.56%Oslo holdt seg greit, sett iforhold til situasjonen, hvor Orkla og fiskeselskapene holdt oss unna styggere tall. OSEBX har forsåvidt ikke beveget seg mer enn 4 poeng opp siden 6.august. Det føles ikke helt sånn?
Resten av Europa var også ned, men varierende mellom -0,5 og 1,5%.
Over dammen avsluttet de uken med langt mindre risikovillighet, og indeksene endte nær dagens laveste, som ble -2,6 og -3% for SP500 og Nasdaq.
Asia handler godt på linje med der USA tok helgen, og det er naturligvis Hong Kong som leder fallet etter at demonstrasjonene og møtene med politie hart gått inn i en mer voldelig fase.

Sp500 var ned ytterligere 1,6% på morgenkvisten, men har stabilisert seg ned 0,8% før europeiske futures åpner kl 8.
Tysk IFO indeks, handelsbalanse fra Hong Kong, og durable goods fra USA er dagens makro.Powell sin tale under Jacksone Hole på fredag sendte amerikanske indekser rett i pluss. Fed sjefen understreket at deres jobb er å ha en pengepolitikk som støtter veksten, men at man også er ganske nære målene om full sysselsetning og prisstabilitet. Ifølge Powell så finnes det heller ingen regelbok for handelskriger, og at det er viktig å filtrere ut kortsiktig støy.

Ordet støy ble definert veldig kort etter Powell sin tale, når Donald startet sin twitring.
Donald startet med å spørre retorisk om Fed sjefen eller Kinas president Xi var USAs største fiende for øyeblikket, før han videre angret på at han ikke hadde gått ut med hardere tariffer, og beordret amerikanske selskaper å starte sin exit fra Kina.
CNBC sin twittertråd fra handelsdagen gir ett godt bilde av uttalelsene fra både Powell og Donald, med de påføgende markedsreaksjonene.

Kina står selvfølgelig ikke stille og ser på at Donald potensielt øker importskattene, og er helt klare for å matche samtlige tiltak USA gjør.
På hjemmebane ser det ut til at de vil senke kapitalkrav for infrastrukturprosjekter, og ikke minst fortsette med devalueringen av Yuanen, som traff 11 års lav mot USD natt til mandag.
Donald sin beste mulighet, i det korte bildet, er å skape litt bedre stemning med andre handelspartnere under G7 møtene, da det er begrenset på hvor mange handelskriger han kan ha gående samtidig.
Å melde at han vil ha importskatter på fransk vin rett før G7 startet er muligens ikke det lureste.

Morgan Stanley mener at verden går inn i full resesjon om 6-9mnd hvis samtlige tariffer settes til 25% som planlagt.Tankratene har lagt bak seg noen svært gode uker. Forrige uke ble VLCC ratene quotet til $42.800/dagen, noe som tilsier en spenstig økning på 47% på en uke, og 202% over måneden.
FFAene peker mot enda mer oppside inn i Q4, hvor ratene handler rett under $50k/dagen.

Store deler av grunnen for denne oppgangen er rushet før IMO2020 reguleringen slår inn. Navios estimerer at 2,7% av all VLCC kapasitet vil være borte fra nå og frem til nyttår grunnet installering av scrubbere.
Som vi skrev her forrige uke så er også selve installeringen av scrubbere sterkt forsinket på mange av verftene.

Her er en god artikkel på hvordan Fredriksen setter opp seg og selskapene sine i forkant av IMO2020.

Tanksektoren er også den som potensielt rammes hardest av en Parisavtale. Skulle samtlige land fulgt miljøavtalene så mener DNB at NAVen kan falle så mye som 60% grunnet det store fallet i oljeimport ettersom engangsplast skal ulovligjøres.
Handleskrigen er også et stort element for VLCCene, da en nedtur i KIna vil føre til overkapasitet på kort tid.
Denne sektoren er med andre ord en god proxy for handleskrigen på både opp og nedsiden, og derav burde man ha disse risikoelementene i bakhodet hvis man trader aksjene basert på rater de neste månedene.

DNB mener forsåvidt at LNG shipping er sektoren som er minst ømfintelig for Parisavtalen og en mer miljøvennlig livstil, så da vet dere at de aksjene kan handles med god samvittighet hvis målet av en eller annen grunn er at porteføljen skal være “grønn”.

Cleaves er også tilbake med sin ukentlige shippingrapport, og er fortsatt gratis, men nå lagt bak en enkel registreringsmur.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer