Morgenrapport Mandag

Nikkei -1.09%  Shanghai -0.34%  S&P500 -1.32%  DAX futures -0.57%

OSE åpnet tungt på ukens siste handelsdag, men brukte resten av sesjonen til å krabbe seg tilbake mot nullpunktet, hvor Telenor, Equinor og Yara var største bidragsytere på det punktet.
Europa var ellers ned rundt prosenten, som var mer i tråd med handelen over dammen.
Sp500 endte ned 1,3%, og stengte dermed under 200d snittet, for første gang på nesten to måneder. Tabellen over viser hvor lite betydningsfult det egentlig er.
Asia handler blandet, med Kina og Nikkei ned, mens resten stort sett handler opp.
PMI fra alle de store økonomiene i Europa, samt ISM og oljelagertall fra USA er dagens makro.

Effekten av handelskrigen sementeres mer og mer i kinesisk makro.Huawei hevdes å stoppe produksjonen av mobiltelefoner, og de skal visstnok også ha skrotet målet om bli verdens største mobilprodusent innen 2020. FedEx er første offer for kinesernes hevn, og står i fare for å bli svartelistet. Apple har lenge blitt pekt på som mulig mål, men båndet til Foxconn og dets 700 000 ansatte kan være for sterkt. Denne leken Donald og Xi har sandkassen sin er uansett ikke over.

Selv om det går tregere i Kina så er de fortsatt en nøkkelspiller for mange råvarer.
Aluminium, kobber, bly, nikkel og sinkmarkedene er dominer av Kina, og dette vil også være noen av de mest skadelidende råvarene hvis svakheten materialiserer seg ytterligere.
Her er en god artikkel på hvordan shipping står mellom alle disse uløste variablene.

Boeing er ikke i nærheten av å være ferdig med 737 Max skandalen. Når alt av rapporter endelig blir ferdige så vil erstatnigskravene og søksmålene hagle inn. Hvordan dette løses har svært mye å si for Norwegian. The New York Times har gjort skikkelig arbeid, og her er en veldig god long read om skandalen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer