Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.30%  Shanghai -0.88%  S&P500 -0.58%  DAX futures +0.28%

Oslo kjørte helt sitt eget løp før helgen, hvor stort sett alt klaffet for de fleste sektorene på OSE. Oppgangen på nesten 2% var en sterk kontrast til havet av rødt på kontinentet, som var mer preget av tilspisset handleskrig og økt uro i midtøsten. USA handlet også ned, hvor den ledende Semis sektoren fortsatte ferden nedover.
Asia handler noe blandet, hvor Kina fortsetter nedover etter at USA fokuserer diplomatiet sitt mot naboene sine, og Nikkei er grønn etter god makro.
Tysk PPI, månedsrapport fra Buba, og tale fra Feds Powell er dagens makro.

Helgen har ikke manglet nyheter som beveger oljeprisen. Saudis energiminister som vil beholde produksjonskuttene, eller Donalds twitter trussel om at USA vi ødelegge Iran, er begge av relevans.
Grafen over illustrerer hvor eksepsjonelt mye oljeproduksjon som er tatt vekk fra markedet som følge av sanksjoner, uro og krig.
OPEC (les Saudi) er fornøyd med dagens priser, og mener fortsatt de globae oljelagrene er for høye, de har med andre ord allerede gitt fasiten på hva de vil at skal skje under neste måneds OPEC møte.
Saudi er nok klar over at Iran fortsatt selger en vesentlig mengde olje under radaren til Kina, og at Venezuela får hjelp av Russland til å øke produksjonen igjen.
Både Russland og Iran ser helst til at de får produsere så mye olje de vil, da begge nasjoner er hardt rammet av amerikanske sanksjoner. Saudi har en stor jobb med å samle OPEC for videre kutt, mens de motarbeider ett voksende internt problem som har skiftet fokus mot oljeinstallasjoner.

Forrige uke bød på store svingninger i markedet, det var faktisk første gang VIXen var både under 15 og over 21 to uker på rad!
Buybacks er, som vist i grafen over, fortsatt den soleklare driveren bak flyten inn i markedet.
Et stort varseltegn er den Semiconductor sektoren som har falt over 11% siste to ukene. Øvers i dagens rapport ser man hvordan denne har vært svært god ledende indikator for resten av markedet.
Denne bør med andre ord følges tett videre.

Bitcoins comeback går ikke upåaktet hen. Den famøse kryptovalutaen fikk sitt eget segment på 60 Minutes igår, noe som umiddelbart førte til noen hundre $ oppgang, som igjen ble reversert. En effekt programmet har hatt på samtlige andre aksjer som har blitt omtalt på programmet som har en seerbase på over 11mill i USA alene.

Game of Thrones er komme til veiens ende, og hva er vel ikke bedre for en chart nerd å se hvordan avslutningen stiller opp mot sammenlignbare suksesser.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer