Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.22%  Shanghai +0.22%  S&P500 +0.47%  DAX futures +0.03%

Oslo slet med å etablere seg på plussiden før helgen, hvor en svakere oljepris mot slutten ikke hjalp. Europa hadde også et mer blandet bilde, da markedet virker avventende til denne ukens viktige makrotall.
USA flyter videre på det gode drivet, og nye topper ble igjen satt etter bedre enn ventet BNP vekst.
Asia handler som Europa før helge, litt i alle retninger. Også her er det flere viktige makropunkter de kommende dagene som vil diktere videre vei, som blant annet kinesisk PMI natt til imorgen.
BoEs Carney sin tale, sentimentindekser fra EU, inflasjon, og forbruksdata fra USA er dagens makro.

Dollaren styrker seg mot nær sagt samtlige valutaer, og oljeprisen holder seg på fortsatt høye nivåer. Dette r ikke en veldig god kombinasjon for fremvoksende markeder!
Nesten $20mrd er blitt plassert i fremvoksende markeder ila Q1 alene (aksjer + ETFer), og det er blitt utstedt dollarnominertgjeld tilsvarende over 10x av det igjen. Denne gjelden vokser videre sammen styrken i dollar, og ka potensielt trigge flere uheldige situasjoner for både selskaper og nasjoner.

Svineviruset herjer videre i Kina, og har spredd seg til hele landet. Kylling er proteinet som tar over, med tilsvarende økning i prisene. Kyllingprisene i landet har steget over 68% siste 12mnd, og det ser ikke ut til å være i nærheten av nok kylling til å dekke etterspørselen. Kina har hatt lite kylling helt siden det ble ulovlig å importere fra USA og Frankrike i 2016, et resultat av fugleinfluensaen i 2014.
Svineviruset er ikke nevneverdig for mennesker, men dødelig for svin.
Denne økningen i matvareprisene vil merkes vel så mye i KPI datene som i forbrukernes lommebøker.
Hvorvidt dette vil merkes nevneverdig mer på lakseprisen er noe tvilsomt da prisen allerede er svært høy.

For å illustrere styrken på DIsney sitt bibliotek, ref lanseringen av Disney +, så ser deres nye film Avengers: Engame ut til å kunne knuse alle kinorekorder. FIlmen har spilt inn $1.2mrd siden premieren på onsdag, og sikter seg inn mot Avatar sin tidligere rekord på $2.5mrd. Dette befester Disney sin viktighet for kinobransjen, de eier tross alt 11 av de 12 på listen over mest omsettende kinopremierene noensinne. Denne posisjone bruker de for alt det er verdt, og USAs største kinokjede, AMC, hadde flere lokasjoner som holdt åpent i 72 timer i strekk for å dekke etterspørselen, med enkelte kinoer som hadde visninger kl 7 om morgenen som var utsolgt.
Estimatene tilsier at Disneys filmer alene vil stå for 40% av kinomarkedet i USA i år.
Google har også laget egen reklame for filmen, ved å søke “Thanos” hos Googleog trykke på hansken, så kan dere se selv.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer