Morgenrapport Mandag

Nikkei +1.04% Shanghai +1.08%S&P500 +0.69% DAX futures +0.26%

Mars startet med like lite spenst som februar avsluttet. Oslo var nok en gang svakere enn de ledende indeksene på kontinentet som hadde en god oppgang.
USA åpnet på linje med Europa, og etter litt om og men stengte man nesten samme sted.
Asia handler også opp, hvor spesielt de kinesiske indeksene stiger over 1% på rykter om handelsavtale (igjen), og i forkant av ukens kongressmøte som typisk gir gode hint om Kinas økonomiske planer fremover.
Spansk arbeidsledighet og britisk construction PMI er dagens eneste interessante makro.

Februar endte med en oppgang på 3,6% for hovedindeksen. Årets to første måneder har da bragt oss den beste starten på året siden 2012. 8,2% har oppgangen vært så langt i 2019, hvor finans har vært den desidert største bidragsyteren. DNB begynte handelen i 2019, som så mange andre, på svært lave nivåer, og bankens 18,6% stigning fra 138 til 164kr er en stor grunn for at denne delindeksen stiller såpass sterkt.

Uber sin største konkurrent i USA, Lyft, er på vei på børs, men det er ikke Uber og Lyft denne delen handler om. I Lyft sine dokumenter så kan man se at Lyft betaler over $8mill i måneden for å bruke Amazon sin skytjeneste. Dette blir over $100mill i året på skytjenester alene! Når man har slike utgiftsposter så er det naturlig å se på om dette er noe man kunne gjort inhouse istedet. Her er en kort og veldig forklarende twittertråd på alle grunnene for at man IKKE skal gjøre dette på egenhånd, som er nok en kjempegrunn for at Amazon, Google og ikke minst Microsoft raker inn enorme summer disse tjenestene, og noe som er forventet å bli enda mer lønnsomt fremover.

Sport er ikke noe vi har vane for å dekke noe særlig i denne rapporten, og det kommer ikke til å endre seg heller. Unntaket nå er at vi har en nordmann bak rattet i verdens største fotballklubb, Manchester United, og at klubben rent finansielt er ganske spennende.
Klubben som har slitt sportslig siden sir Alex Ferguson ga seg som manager i 2013, men hvordan kan det da ha seg at klubben har økt omsetningen fra£363mill i 2013 til£590mill i 2018, uten å ha vunnet hverken ligaen eller Champions League? Daglig leder Ed Woodward ser ut til å være svaret, som denne artikkelen i FT illustrerer. Den amerikanske familien Glazer kjøpte fotballklubben for snaue£750mill i 2005 og sto imot et fiendtlig oppkjøp på£1,5mrd ledet av Jim Oneil, som er i Goldman Sachs ledelse, i 2010.
Ryktene svirrer nå om at kronprinsen i Saudi Arabia nå ønsker å kjøpe klubben for£3,8mrd.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer