Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.16%  Shanghai -2.14% S&P500 -1.73% DAX futures  -0.45%
Tung avslutning på uken over hele linjen, og interessen for å holde aksjer over helgen i dette klimaet er mildt sagt tynn.
Intradagsvolen er skyhøy, og 3-4% svingninger i løpet av handelsdagen er nå ikke uvanlig.
Asia handlet tidlig opp, sammen med amerikanske futures, men har gitt opp plusstegnet. Kina er tyngst igjen med fall på 2-4% etter svake industritall, men Hong Kong og Japan er kun marginalt ned.
Økonomiske projeksjoner fra EU, britisk budsjett, og forbrukerdata fra USA er dagens makro.

Listen over aktivaklasser som har gitt positiv avkastning tynnes ut for hver dag som går. Skulle dette stå seg likt ut året, så vil det isåfall bli første gang uten at verden er i resesjon.
Det er ikke mangel på risikomomenter de kommende ukene, hvor det igjen er politikk som er den røde tråden. Handelskrig, mellomvalg i USA, italias balansering på knivseggen og Brexit er de store, hvor eventuelle krumspring fra KIna kan komme fra flanken.

Mulighetene bygger seg dog flere og større parallelt med fallet, og Brasil vil nok stikke seg ut i det korte bildet. Valget av ny president er gjort, og den (kanskje litt for) høyrevridde Jair Bolsonaro skal gjøre sitt ytterste for å få denne store økonomien på riktig kjøl. Brasil ETFene som handles i Asia er opp mellom 10-15% i skrivende stund.

Svovelreguleringene som kommer i 2020 har hatt noen løse tråder, som nå har blitt løst opp.
Det var uavklart hvrovidt det ville bli noen slags overgangsperiode til IMO2020, og hvordan alt skulle håndheves. Diskusjonene pågikk gjennom hele forrige uke, og nå ser bildet klart ut.
Det bilr null overgangsperiode, og skip som seiler med drivstoff med mer enn 0.5% svovel (uten scrubber) vil bli bannlyst.
Det store spørsmålet er hvorvidt det vil være nok drivstoffproduksjo klart til da, skiftet er tross alt rimelig stort, 3.5% svovel til 0.5%.
McKinsey sin analyse er god lesning, for de som skulle være interessert.

Skulle man trenge litt humor i et marked som for øyeblikket kun gir smil til bjørnene, så er den siste rapporten fra The Counsil of Economic Advisors (fra The White House….) et godt alternativ.
Grafen over viser nivået, hvor dette rådet har tatt for seg kostnaden ved å eie en Ford F150 i USA vs norden.
Rapporten er jevnt over et angrep mot sosialisme, noe som i seg selv er fair, men denne kommer frem som mindre veltenkt, og ikke helt den ammunisjonen Donald trenger inn i mellomvalget.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer