Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +0.47%  Shanghai +4.36% S&P500 -0.04% DAX futures +0.26%
Oslo klarer nok en gang å levere en sterk sesjon, mens store deler av kontinentet handler ned.
USA gjorde heller ikke det store ut av seg, og defensive aksjer dominerte igjen.
Asia er stort sett opp, hvor kinesiske indekser driver markedet opp etter stimuli utttalelser.
BuBas månedsrapport, og en sentimentindeks fra USA er alt av makro for dagen.

JP Morgan går hardt ut og sier at deres indikatorer tilsier over 60% sannsynlighet for resesjon om 2 år.
Denne stiger til over 80% om 3 år. Tabellen over viser hvilke indikatorer de bruker, samt hvor de ligger i forhold til det historiske snittet.

Mer spennende er det å se grafen rett over, som viser at over 30% av volumene i oktober har vært dominert av ETF handel. $15mrd har så langt blitt trukket ut av ETFer i oktober, og Goldman Sachs mener dette har mye av skylden for det svake markedet.
Jeg har tidligere skrevet, noe jeg mener fortsatt, at det er en stor fare for markedet at så mye kapital er konsentrert samme steder, og at dette vil resuterere i mye brattere bevegelser.
Denne faren gjelder i enda større grad enkelte store høyrente obligasjons ETFer, hvor volumet i ETFen er langt større enn likviditeten i underliggende posisjoner. Her er det viktig å gjøre hjemmeleksen sin!

To av de største aktørene har vært så og si fraværende denne måneden, Fed kommer nok ikke tilbake med det første, men selskapene selv skal åpne slusene snart.
Under de to ukene i forkant av resultatpresentasjonen, så er selskapene i den famøse blackoutperioden.
Her kan selskapet hverken formidle kurssensitiv informasjon, og hvertfall ikke handle egne aksjer.
Spesielt sistnevnte merkes da buyback er en såpass stor del av markedet, og vil lande på rundt $715mrd for året. Nå som selskapene er midt i levering av resultater, så vil kjøpsordrene sakte men sikkert komme tilbake, noe som raskt kan hjelpe til på volatiliteten.

Tankratene skyter videre fart, godt hjulpet av et rush av olje ut ifra midtøsten, og ikke minst av de store prisdifferansene verden over. Slike differanser er som bensin på bålet for traderne, og gir mange arbitrasjemuligheter for fysiske oljetradere, som igjen gir økt etterspørsel etter skip.

USA vil bli mer fremtrende i dette markedet fremover, da eksportørene ser på etterlengtede oppgraderinger av flere av landets største oljeterminaler.
Per dags dato så er det kun én terminal som kan ta imot VLCCer, og det er Louisiana Offshore Oil Port.
De andre belager seg på mindre skip, som så laster videre over på VLCCer når de har kommet ut på dypt nok vann, noe som gjerne en langt dyrere øvelse.

Flere rørledningprosjekter vil stå ferdige iløpet av neste år, slik at mange av de innenlands logistikkproblemene forsvinner, og dette vil gjøre oppgraderinger av eksportterminalene enda mer attraktivt.
Eksporten på rundt 2mbpd i september er ventet å doble seg de kommende to årene, og produksjonen på rundt 11mbpd ser ikke ut til å forsvinne med det første.
Det er med andre ord store krefter som ønsker at denne oljen skal ut på markedet, i stedet for å ende opp på lager.

Mens man er inne på temaet, så kan man få ett godt innblikk i svartemarkedet for olje i denne infografikken.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer