Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.58%  Shanghai -2.81% S&P500 -0.55% DAX futures -0.07%
Børsene er fortsatt i en noe korrigerende modus, og OSE er intet unntak, selv om vi faller mindre enn resten av Europa. Tech er igjen tyngste sektor over dammen, og mye tyder på at en del aktører tar litt gevinst av bordet i starten av dette nye kvartalet. Kina er tilbake etter en ukes nasjonalfeiring, og trenden fortsetter med fornyet styrke, indeksene faller mellom 2 og 4%, den senkede reservekapital renten til bankene har ikke fått stor effekt enda.
Norskt statsbudsjett, sveitsisk arbeidsledighet, tysk industriproduksjon, og kinesiske valutareserver er dagens makro.

Oslo vil kjenne litt mer på nedsiden nå som oljen har fått seg noen negtaive nyheter over helgen.
Iran sanksjonene som kommer i effekt 4.november kan få noen.
De nasjonene som har vist stor importreduksjon av iransk olje kan få unntak fra amerikanske sanksjoner, da USA ikke er tjent med en for høy oljepris, og de frykter OPECS manglende vilje og evne til å holde prisene stabile på rundt $80.
Den sterke oljen slår også kraftig inn på økonmien i fremvoksende markeder, som allerede lider under den sterke dollaren.
Saudi slår dog tilbake, og sier at de skal dekke over for alt produksjonsbortfallet til Iran, uten at de konkretiserer det noe mer enn så lenge.
De har allerede økt produksjonen med 500kbpd siste to ukene.

TGS kommer med ett positivt resultatvarsel på morgenkvisten, og boten på 90mill fra Oslo Tingrett for medvirkning til skattesvik i 2009 vil således ikke få den store effekten.
Selskapet påpeker videre at oljeselskapene nå er under større press for å fylle på reservene, og at de uholdbart lave letebudsjettene vil måtte økes i tiden fremover.

Italia er ikke helt i mål enda, da den nye regjeringen ikke ønsker å bøye seg bakover for EU.
Budsjettunderskuddet de styrer mot er i teorien imor reglene, men unntak har det vært mer enn nok av siste årene. Den reelle frykten er nok heller de svake balansene til bankene, og som grafen over viser, så er sektoren uforholdsmessig stor på kontinentet.
Italienske banker er lastet opp med italienske statsobligasjoner (som er skrevet til null risk og belånt kraftig), hvor ytterligere solide fall i prisene kan utradere det lille som er igjen i kassene.
Franske banker står da igjen som de som er mest eksponert, og det er her de store probleme potensielt ligger. Tyske banker er selvfølgelig de som er mest eksponert mot franske banker, så dominobrikkene er satt opp rimelig greit.
Kanskje ECB sin planlagte redusering av balansen ikke kommer med det første..

Bloomberg har et langt og godt intervju med den famøse kvante hedgefondforvalteren Clifford Asness.
Den faktorbaserte strategien har ikke være noen vinner så langt i år, men hans AQR Capital Management, med sine $226mrd AUM er ikke nevneverdig bekymret,

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer